Начало Психология Позитивна психология Връзки и взаимоотношения Доказано: Любовта може да продължи вечно

Доказано: Любовта може да продължи вечно

Доказано: Любовта може да продължи вечно - изображение

Повечето хора са на мнение, че можем да се чувстваме влюбени само през първите години от съвместния живот с половинката си, след което романтиката безвъзвратно отлита, но учените опровергаха това схващане с помощта на серия от проучвания.

Оказва се, че нестихващото щастие далеч не е само в красивите приказки, а съществува и в реалния живот, но за съжаление не всички хора могат да опитат от него. И сега ще разберете защо.

„Шансът дори след много години двойките да изпитват същите чувства като в началото на своята връзка, е съвсем реален“, смятат учените от Университета на Бостън, които са направили поредица от експерименти с 220 доброволци – жени и мъже, като общото при всички участници било твърдението им, че бракът им е успешен. При някои от доброволците съвместният живот с партньора им превишавал 20 години. Задачата на участниците била да покажат албум със снимки със своята половинка, с роднини и приятели.

"Когато погледнат снимката на любимия човек, както при хората с дълъг съвместен живот, така и при младежи с кратка любовна връзка, се активират едни и същи части на мозъка", обясняват изследователите.

Но каква е причината хората да стават все по-близки с годините?

Учените смятат, че важните аспекти на дълголетната романтична любов са абсолютното доверие между партньорите и подкрепата им във всяка ситуация.
При щастливите двойки отношенията винаги са приятелски, наблюдава се заинтересованост към другия на личностно ниво, сексуална удовлетвореност и общи интереси.

„В тези случаи с течение на годините хората могат да станат още по-близки, да се чувстват щастливи и пълноценни и да са все още влюбени“, уверяват учените.

А вие вярвате ли във вечната любов? Споделете в коментарите!

По статията работи: Ина Фенерова
Източник: letidor.ru
Снимка: biztonsagguru.hu

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиТестовеИнтервютаНовиниСоциални грижиВидеоОрганизацииРецептиИстория