Начало Психология Позитивна психология Връзки и взаимоотношения 10 истини за връзките, които ни се искаше да знаем по-рано – II част

10 истини за връзките, които ни се искаше да знаем по-рано – II част

10 истини за връзките, които ни се искаше да знаем по-рано – II част - изображение

КЪМ НАЧАЛОТО НА СТАТИЯТА ТУК >>>

6. Казвайте "да" на почти всичко.

Ако приемем, че предложението е здраво и намерението е добро, кое е най-лошото, което може да се случи? Можете да бъдете изтласкани от зоната си на комфорт? Това се нарича възможност за растеж. Ние казваме "не" на твърде много неща в отношенията. Не обичаме да се чувстваме неудобно. Ако искате повече "да-та" в живота си, това е мястото, откъдето да започнете.

7. Да бъдете заети е решение.

Само защото сте влюбени, не означава, че е време да спрете с живота си. Всеки трябва да има свой собствен живот. Това означава да правите избор да имате заетост и да работи по своите собствени неща. Мнозина влизат във връзка и спират или забавят личната си "заетост".

8. Не цензурирайте мечтите си, за да можете действително да мечтаете.

Това, за което сте мечтали, когато сте били необвързани, не бива да се променя, само защото сега сте във връзка, освен ако това не се случва по естествен начин и честно. Мнозина се отказват от мечтите си, защото връзката не го допуска. Вашите мечти могат да се променят, но не цензурирайте мечтите си за никого.

9. За да се стремите към забележителен живот, вие трябва да решите, че го искате.

Може би ключовата дума там е "Ти", а не "Вие". Мнозина се губят във връзките си, защото забравят за собствената си искания, нужди и пътеки. Забележителните неща все още могат да се случват, когато сте в сериозна връзка. Но вие трябва да решите, че искате забележителни неща и не сте готови да преговаряте за това.

10. Провал е само, ако приемете поражението.

Ние трябва да се борим за нашата връзка. Винаги. Не е В нашата връзка, а ЗА нея. Вие сте в нея. Партньорът ви е в нея. Тогава връзката е налична. Ако приеме поражението, то вие не се борите за връзката. Да не приемате поражението означава да го признавате, когато грешките. Признавайки грешката си, вие всъщност се борите за връзката си.

По материала работи: Елиза Трайкова

Източник: psychologytoday.com

Снимка: nirapadnews.com

Още по темата:

3.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиПсихологияЛайфстайлЛюбопитноСнимкиИсторияНовини