Начало Психология Позитивна психология Връзки и взаимоотношения 5 знака, че се срещате с емоционално нестабилен човек

5 знака, че се срещате с емоционално нестабилен човек

5 знака, че се срещате с емоционално нестабилен човек  - изображение

Когато една връзка приключи, ние започваме да анализираме какво се е случило и каква е истинската причина за раздялата. В повечето случаи е трудно да се разбере дали това е логичен завършек на отношенията или е вследствие на емоционален изблик. Често след раздяла се чувстваме напълно ограбени и завладени от тягостното усещане, че не просто сме изгубили времето си, но и сме позволили да бъдем манипулирани, наранявани и унижавани твърде дълго.

Как да разберем навреме, че имаме връзка с емоционално нестабилен човек? Вижте 5 типа поведение, за които трябва да сте бдителни:

Те ви обвиняват за всяка трудност в отношенията ви

Не, не, те далеч не са глупави, просто им е по-удобно и комфортно да се заблуждават, че са застраховани от грешки. Те се стремят да ви внушат, че каквото и лошо да се случва, винаги вие сте единственият виновен.

Те постоянно ви лъжат, за да ви накарат да се чувствате зле

Подобни хора са в състояние да ви лъжат не само по определени теми, но са способни да ви измамят за всичко. Те не се интересуват от чувствата ви и дори не осъзнават какво правят. Може да ви кажат, че са неизличимо болни, че са имали нещастно детство или че са били пренебрегвани, тормозени, унижавани, все неща, които да ви накарат да ги съжалявате или да се почувствате виновни, дори когато те самите са в грешка.

Те ви държат отговорни за своите неуспехи

Те вярват, че всички около тях са виновни за неуспехите им. Може да ги чуете често да казват: „Заради теб не мога да постигна целите си” или „Ти си виновен за несбъднатите ми мечти!”…

Те по всякакъв начин се опитват да ви унижат

Няма значение колко мил, отдаден и добър човек сте. Това не може да попречи на токсичния ви партньор да злоупотребява с добротата и търпението ви. Напротив, той използва всеки повод да ви унижи и това трябва да е достатъчно силен знак за вас, че връзката ви няма бъдеще. Бягайте!

Те ви забраняват да общувате с други хора

Те ограничават общуването ви с приятелите и близките ви, което впоследствие ви прави напълно безпомощен – без чужда подкрепа и хора, на които да разчитате, вие сте принудени да оцелявате само и единствено благодарение на щедростта на своя токсичен партньор.

Избягвайте подобни хора, защото те наистина могат да съсипят живота ви.

По статията работи: Ина Фенерова
Източник: brightside.me
Снимка: ctitudfem.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноСнимки