Начало Психология Поведенческа психология Комуникация 6 надеждни признака, че някой си пада по вас

6 надеждни признака, че някой си пада по вас

6 надеждни признака, че някой си пада по вас - изображение

За да разберете какво мисли даден човек за вас, не е необходимо да го питате или да гадаете. Просто се вгледайте в позите на тялото му, когато е близо до вас. Физическите жестове могат да разкрият много повече за истинските чувства и намерения, отколкото това, което изразяваме с думи.

Ето и най-честите пози, говорещи красноречиво за истинските емоции, вълнуващи обекта на вашия интерес (психолозите обаче подчертават, че повечето от тези знаци важат в по-голяма степен за мъжете).

Приглажда или разрошва косата си 

език на тялото

По този начин хората често се опитват да се окуражат и да подсилят увереността си. Когато сме около човек, който ни интересува, ние инстинктивно се опитваме да подобрим начина, по който изглеждаме – оправяме косата си например. Това правило важи и за жените.

Поставя ръцете си близо до кръста

език на тялото

Ако човек държи ръцете си в близост до кръста – в джобовете или близо до бедрата, това е ясен сигнал, че иска да докаже своята сила. Същото изразява и когато в седнало положение остави краката си разкрачени.

Отворена поза

език на тялото

В социални ситуации ние подсъзнателно възприемаме по-отворена поза към човека, който смятаме за привлекателен. Обърнете внимание на краката. Повечето хора не забелязват този важен детайл от езика на тялото, но той е напълно очевиден, просто погледнете позата на краката.

Става по-приказлив

език на тялото

Бъдете бдителни за моменти, в които даден човек става много по-приказлив, когато сте около него. Това е индикация, че иска да ви впечатли.

Огледални пози

език на тялото

Обърнете внимание дали човекът, който ви интересува, дублира някои от позите на вашето тяло. Огледалните пози са сигнал, че той се опитва да ви опознае и да намери нещо общо с вас.

Вълнение

език на тялото

Ако някой ви харесва, изразът на лицето му ще бъде приятелски, оживен и отворен. Погледът му ще бъде мил и ще показва колко е очарован да ви види, а ако е нервен, той може и да се изчерви.

По статията работи: Ина Фенерова
Източник: brightside.me 
Илюстрации: Twitter, brightside.me, Alena Tsarkova, Depositphotos

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиПсихологияЛайфстайлЛюбопитно