Начало Психология Позитивна психология Връзки и взаимоотношения 8 неща за Любовта на живота ви, които искате да знаете

8 неща за Любовта на живота ви, които искате да знаете

8 неща за Любовта на живота ви, които искате да знаете - изображение

Вие сте винаги в сърцето на любимия/любимата

Думите "обичам те" не са в състояние да изразят дълбокото значение на това чувство. Въпреки че посланието, което те изпращат, е изключително успокояващо, емоцията, копнежът, тръпката и страстта, които означават, не могат да се поберат в тези две думи. Изразяването на чувствата не е нито лесно, нито точно в повечето случаи. Чувствата може да са огромни, неразгадаеми, променящи се и противоречащи си. Те могат да бъдат от различен вид - както положителни, така и отрицателни - но едно чувство е винаги в сърцето на партньора ви и то е голямата му любов към вас. Именно тя е неговата движеща сила, тази сила, която го държи до вас – и когато сте тъжни, и когато сте щастливи, когато сте здрави или болни, когато успявате, но и когато се проваляте.

И дори когато сменяте ролите си, и партньорът ви е този, който е тъжен или болен, или преживял разочарование и неуспехи, вие все още сте там – в сърцето му, на най-доброто място, на което може да се намирате. И да, вашият партньор иска да знаете, че дори и да се карате и да сте бесни един на друг, вие пак сте там, на най-сигурното място. Хората се карат, защото им пука. Ако не им пукаше, нямаше да ги боли и нямаше да има за какво да се карат.

Партньорът ви иска да е на първо място за вас - винаги

Животът идва с пълен списък със задачи и много променливи и неизвестни. Трябва да намерите време за много хора: деца, родители, братя и сестри, приятели. И ви е крайно необходимо да сте добър мениджър на живота си, за да успеете да отговорите на всяка нужда от грижа и внимание, но също така да отделите време за работата си, за ежедневните задачи, за вас - евентуално… Трудно, нали? Но вашият партньор не иска да е просто част от хаоса ви, той държи да е на първо място в живота ви! Да, да, той осъзнава, че въпреки цялата ви заетост, е първи в сърцето ви, но иска да му го показвате и доказвате.

За любимия/любимата Вие сте номер 1

Вие сте първият човек, за когото Любовта на живота ви се сеща, когато се нуждае от помощ. Вие сте първият човек, когото партньорът ви иска да направи щастлив, вие сте човекът, с когото празнува победите си, вие сте човекът, който може да го накара да се усмихне, дори когато не му е до това, вие сте този човек, с когото той е избрал да сподели живота си. Уау! Толкова е хубаво и голямо това, нали? А всичко това се дължи на факта, че вашият партньорът ви смята за най-страхотния човек. Вярно е, всеки има своите проблеми и недостатъци, но в очите на партньора си, вие сте перфектни с всичките си несъвършенства ... и затова той ви обича и това ви прави номер 1 за него. Вие сте шампионът на сърцето му.

Вие карате любимия/любимата да се чувства завършен/завършена

Животът на партньора ви не би бил толкова пълен, ако вие не сте част от него. Вие внасяте в ежедневието му повече радост, вълнение, щастие, сигурност, увереност, но най-вече, вие го карате да се чувства завършен. Вие сте екип и заедно сте силни и успешни.

Вие правите партньора си по-добър човек

любов

Всички наши връзки (с близки, приятели, колеги) би трябвало да помагат за нашето личностно израстване. Но любящият партньор може да ни помогне да постигнем своята най-добра версия. Самият факт, че любимият ти вярва и че винаги можеш да разчиташ на подкрепата и помощта му, действа толкова вдъхновяващо, че те изпълва с невероятна решителност и сила да направиш повече и да го направиш по-добре.

Любовта на живота ви има нужда от вашето признание

Не сте забравили, нали, за любимия човек Вие сте  номер 1. И това, че сте неговият номер 1, обяснява защо мнението ви е по-важно за него от всичко друго на този свят.

Забелязвайте и оценявайте високо всяко малко нещо, което партньорът ви прави. Това ще подобри увереността и самочувствието му и ще го мотивира да продължи да се развива и да се представя по-добре. Критичните забележки винаги демотивират, научно доказано е, че похвалата дава много, много по-добри резултати.

Любимият/любимата вярва във Вас 

Вие сте първият човек, към когото партньорът ви се обръща за помощ, тъй като ви има пълно доверие. Доверява се на преценката ви, вярва в подкрепата ви, във вашата лоялност и в чувствата ви. Според партньора ви вие сте изключителен човек, който може да промени живота към по-добро и това е причината да ви обича и да се държи за вас.

Вие озарявате живота на партньора си

Изгревите и залезите са много по-красиви, откакто споделяте живота на партньора си. Сутрините са по-весели. Вечерите са по-топли. Празниците са по-щастливи. Вие изпълвате сърцето му, карате го да се чувства пълноценен и му помагате да стане по-добър човек. Да, вие озарявате живота му всеки ден – с присъствието си, с милите думи и нежни усмивки.

Може би никога няма да чуете точно това обяснение от партньора си – по една или друга причина. Но оттук нататък, когато го погледнете, когато се целунете или чуете думите: „Обичам те“, вече ще имате по-ясна представа какво действително означавате за него, за Любовта на живота си...

По статията работи: Ина Фенерова
По материали от brightside.me
Снимки: pinterest.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноВидеоИнтервюта