Начало Психология Позитивна психология Връзки и взаимоотношения Топ 5 на причините за изневяра при жените

Топ 5 на причините за изневяра при жените

Топ 5 на причините за изневяра при жените - изображение

Мъжете и жените са по същество не се мотивират от еднакви поводи. Те мислят, чувстват и функционират различно, отдавайки значение и сила на разнородни неща, като имат всички причини да се държат по своя си начин. Когато става въпрос за дейтвия, не е необичайно хората да свързват мъжете с ролята на „измамника във връзката“. Проучване отвъд океана доказва точно обратното — според него дамите са по-склонни „да завъртят афера“ извън брака. Благодарение на това, психолозите са извели най-силните пет причини за изневери при нежната половина от човечеството.

1. Копнеж за емоционална връзка

Около 92% от мъжете, които мамят, казват, че го правят предимно със сексуални мотиви, а сексуалната близост дори не е на предни позиции в изброените от жените подбуди. Експертите разкриват, че по-голямата част от жените са мотивирани да изневеряват по емоционални импулси. Те обикновено са самотни, изолирани от съпруга си и често се чувстват така, сякаш са възприемани като даденост. Хелън Фишиш (антрополог в университета "Рътджърс") провежда проучване, в което се установява, че 34% от жените, които изневеряват, са щастливи в брака си, на фона на 56% от господата в същото положение - изневерили, но щастливи със съпругата. Жена, чувстваща се по-скоро като прислужница, отколкото като любовница е по-склонна да изневери на партньора си.

2. Скука и самота

Тази подбуда обикновено се отнася за дамите, които са сами вкъщи през по-голямата част от деня и се грижат за децата, и дома, бивайки превърнати в „обикновени домакини“. Омаловажаването на домакинските дейности, съчетано с продължителните периоди на самота, изгубва целта в живота на много хора, а това силно допринася за навлизането в извънбрачни отношения (с цел да се притъпи усещането за празнина).

3. Средство да се сложи край

Много жени, които започват афера, са емоционално наранени дълго преди да станат интимни с друг партньор. Нерядко те приключват брак, в който не са щастливи, като намират "любовник", търсейки подсъзнателно изходна стратегия. Дамите често търсят източник на комфорт, когато аспекти на техния живот (като взаимоотношенията с техните съпрузи) са започнали да се рушат. Случва се изневярата да е „вик за помощ“, търсещ спасение за връзката. Част от съпругите подсъзнателно се надяват, че мъжът им най-накрая ще разбере колко зле са нещата във връзката и ще пожелае да положи усилия да я спаси, преди да се е разпаднала окончателно.

Средство за реванш

4. Отмъщение

Жените, които изневеряват, понякога използват довод, че го правят, за да реваншират своя изневеряващ съпруг. Те не се чувстват щастливи и мислят, че само това „налагане на справедливост“ ще им донесе успокоение. Въпреки че всички знаят, че не може да борят огъня с огън, много жени използват изневярата като отмъщение. Отмъстителните действия не работят както на дамите им се иска и в повечето случаи успяват да наранят много хора, но въпреки това са изключително често срещани.

5. Сексуални разстройства

Да, това е нещо истинско, въпреки че понякога звучи като лошо извинение за разюздано поведение. В действителност, ранната детска травма и сексуалното насилие при мъжете и жените могат да доведат до цял живот на сексуална зависимост или перманентни изневери. Когато остане неразрешена, детската сексуална травма може да доведе до сериозна емоционална нестабилност, а много жени търсят последователност на усещането, което са имали, като това може да доведе до стремеж за непрекъсната сексуална активност.

По статията работи: Станислава Тонева
Източник: divorcehelp360.com
Снимки: menshealth.com; huffingtonpost.com;

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Категория