Начало Психология Позитивна психология Връзки и взаимоотношения Как лицето на отсрещния подсказва склонност към изневяра

Как лицето на отсрещния подсказва склонност към изневяра

Как лицето на отсрещния подсказва склонност към изневяра - изображение
Формата на лицето е свързана с либидото при мъжете и жените, а също и със склонността към изневяра.

Хората с по-къси и по-широки лица имат по-високо либидо, сочат нови проучвания. Мъжете с тези черти също са по-склонни да съобщават, че възнамеряват да изневерят на партньора си.

За изследването са запитани почти 500 души относно тяхната сексуална ориентация, взаимоотношенията им и дали биха изневерили на партньора си.

Това е най-новото в редица проучвания, които свързват формата на лицето с различни психологически характеристики.

Мъжете с квадратни широки лица се смятат за по-привлекателни като краткосрочни партньори, както и за по-доминиращи, показват изследванията.

Авторите на проучването пишат:

"... те също се възприемат от наивните наблюдатели като по-социално доминиращи, неблагонадеждни и агресивни в сравнение с мъжете с по-малки разлики в съотношенията между ширината и дължината на лицето".

Квадратното широко лице се свързва също с финансовия успех, предразсъдъците, неетичното поведение и дори психопатичните тенденции.

Така че това е доста объркващ коктейл от положителни и отрицателни характеристики (в зависимост от вашите предпочитания, разбира се).

Теорията твърди, че всичко това се свежда до хормоните, на които са изложени мъжете по време на критичните периоди в развитието си:

"Изследователите твърдят, че наблюдаваните връзки между съотношението дължина-ширина на лицето и доминантните, агресивни нагласи и поведение на мъжете могат да бъдат продукт на излагането на андроген по време на критичните периоди в развитието.

В подкрепа на това, половите разлики в структурата на лицето се появяват с появата на пубертета, привидно отразяващи повишения тестостерон при мъжете спрямо женските."

Същото изглежда да засяга либидото и при жените.

Подобно на мъжете, жените с по-къси и по-широки лица показват по-висок сексуален апетит според това изследване, въпреки че не изневеряват, те са с по-голямо намерение да го правят.

По статията работи: Елиза Трайкова

Източник: spring.org.uk

Снимка: sheknows.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияТестове