Начало Психология Позитивна психология Мотивация, щастие и личен успех Притча: вие сте господар на собствената си съдба

Притча: вие сте господар на собствената си съдба

Притча: вие сте господар на собствената си съдба  - изображение

Животът в едно планинско село протичал както обикновено, когато изневиделица галопиращ кон се появил на пътя. Изглеждало сякаш мъжът на седлото бързал, за да достигне важна делова среща или близък приятел.

Минувач, който се намирал близо до пътя, извикал на ездача.

"Накъде си тръгнал?"

Мъжът на коня отговорил припряно.

"Не знам! Попитай коня!"

***

Конят символизира енергията, която съставя нашите навици. Кратката поучителна история обяснява нагледно как живеем, осланяйки се на милостта на нашите стари привички, които са се установили не чрез съзнателните ни действия, а в съответствие със средата и безцелните ни и безсмислени дейности.

"Конят" ни дърпа в определени посоки, принуждавайки ни да отидем тук или там, бързайки постоянно, без дори да знаем защо.

Ако спрем и се запитаме от време на време защо непрестанно тичаме от място на място, понякога може и да имаме отговор, но най-вероятно не е достатъчно добър, за да заслужи подобно припряно поведение. Но колкото и да тичаме, не виждаме целта си. Идва моментът, в който трябва да се научим да хванем здраво юздите и да насочим коня към определения от нас път.

Вие сте господарят на собствената си съдба, и най-важното е, че винаги сте били, така че е време да се държите като такъв.

Редактор: Нора Маркова
Източник: buddhaimonia.com
Снимки: pixabay.com

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияСнимки