Начало Психология Поведенческа психология Комуникация Как да бъдем много по-привлекателни и харизматични в 9 стъпки

Как да бъдем много по-привлекателни и харизматични в 9 стъпки

Как да бъдем много по-привлекателни и харизматични в 9 стъпки - изображение

Хората, на които се възхищавате - привлекателни и харизматични - не всички те са родени по този начин. Нещо повече, те вероятно никога не са си и мислили, че някога ще станат толкова привлекателни, колкото някой си Х. Така че тук е вашият първи урок: Бъдете уверени! По-долу сме ви приготвили 9 психологически трика за привличане на хората около вас - правила, които да следвате, за да сте много по-харизматични и привлекателни!

1. Индивидуален имидж.

Не се нуждаете от най-оригиналната цялостна визия, но определено ви трябва уникален детайл, с който непознатите да ви помнят. Тук не става дума за красота, уникалността може да се изразява дори в грозота и уязвимост. Походка, жест, изражение на лицето, интонация, стил на комуникация или дори дреха могат да ви правят запомнящи се.

2. Трябва ви голяма мечта.

За да накарате хората да се обръщат към вас и да ви ценят като наистина уникална личност, трябва да имате основание за съществуване. Амбиции, цели или желание да променяте нещо в този свят. Борба за нещо, защото човек без мечта е книга без идея. Защо ви е да я четете?

3. Бъдете уверени!

За да сте харизматични, трябва да бъдете уверени. Смело вземайте решения, разчитайте само на себе си, не чакайте за помощ отвън и обяснявайте идеите си на останалите си, по начин, по който те да ги разбират.

Хората около вас могат да почувстват вашата увереност не само в поведението, но и в речта. По-добре е да избягвате фрази като "предполагам, надявам се, очаквам, може би, вероятно."

4. Забравете за оплакванията.

Можете ли да се възхищавате и да искате да бъдете някой, който винаги се оплаква? Разбира се, че не. Харизматичните хора имат положително мислене. Избягвайте критиката, оплакванията и негативните теми. Дори не всичко да е добро в живота ви, започнете разговор, който ви носи удоволствие и ще донесете същото на вашите слушатели.

5. Използвайте жестове.

Вашето поведение трябва да демонстрира вашата увереност: не се изгърбвайте, не мотайте предмети в ръцете си или не чоплете части от тялото си, опитайте се да се усмихвате по-често, гледайте събеседника си в очите и избягвайте затворени пози.

Когато се появявате на обществени места, дръжте се и се чувствайте като знаменитост на червения килим.

6. Бъдете добър разказвач.

Много хора вярват, че способността да правите почти всяка история интересна е талант.

Но това не винаги е така. Предимно това е умение, което може да бъде научено. Просто говорете с увереност. Използвайте хумор, особено самоирония: способността да се смеете на себе си. Не забравяйте за езика на тялото, бъдете емоционални и останете позитивни. Не се притеснявайте, ако не всичките ви истории и вицове "работят".

Разказвайте вашите лични истории. Когато хората чуят нещо наистина интересно, ще го споделят с останалите.

7. Не гледайте встрани.

Винаги гледайте в очите, когато говорите с някого. Понякога един проницателен поглед може да каже повече от хиляди думи. Контактът с очи показва, че вие слушане вашия събеседник, разбирате го и го приемате като личност.

Най-важното, когато говорите с някого по време на събитие, не се разсейвайте от външни неща. Не гледайте към мобилния си телефон или в тълпата, защото това изглежда сякаш търсите "по-подходящ" събеседник.

8. Научете се да слушате останалите.

Няма нужда да разглеждате себе си като най-важния човек на света. Истинският интерес към живота на другите може да ги накара да ви харесват повече, защото слушането е реална форма на изкуство. Ако слушате внимателно другия човек и проявявате интерес към разговора, той се чувства нужен и дори специален.

Разбира се, че не може да си спомняте всичко, което събеседникът ви казва, но да помните името му е голяма работа. Ето един интересен трик. Когато човек се представя, повторете името му: "Приятно ми да се запознаем, Георги." А ако искате хората да запомнят вас, използвайте същия трик с вашето име: "Здравейте, аз съм Ивана. Ивана Велинова".

9. Използвайте огледалния ефект.

Огледалният ефект или просто огледало е един лесен начин да накарате някой да ви харесва, като повтаряте израженията на лицето му, интонацията и жестовете. Това винаги работи, защото методът се основава на естеството на човешкия нарцисизъм: събеседникът неволно започва да усеща, че сте в синхрон с него.

Можете да използвате този трик, за да заимствате уникалните характеристики на други хора. Например, някои известни личности, които ви изглеждат харизматични. Наблюдавайте как те представят себе си, тъй като това може да ви помогне да се чувствате по-уверени.

По статията работи: Елиза Трайкова

Източник: onedio.co

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияЛюбопитноСоциални грижиНовиниФизиологияАнкетиКлинични пътекиАлт. медицинаЛечения