Начало Психология Позитивна психология Връзки и взаимоотношения Как да се насладим истински на сексуалните си контакти

Как да се насладим истински на сексуалните си контакти

Как да се насладим истински на сексуалните си контакти - изображение

Нека сме честни, невинаги човек получава пълното удоволствие, което търси от интимните си контакти. Понякога партньорът не е подходящият, понякога условията, а понякога и неговото собствено състояние. За да ви помогнем да изпитате пълната наслада от сексуалните си контакти ще ви споделим няколко важни точки, които зависят само от вас.

Забравете за перфектната техника

"Една от най-големите грешки, които хората правят, е да мислят, че трябва да научат нови техники." Сексът не се извършва заради самото действие, а за чувствата, които предизвиква. Ако през цялото време се притеснявате какво и как да направите, то умът ви определено не се отдава на това да е интимен с партньора в ръцете ви, а е зает да изпълнява задачи. Мозъкът не може да се наслаждава пълноценно, докато изпълнява задачи с високи лични изисквания.

Решението на тези проблеми е просто — забележете как реагира партньорът ви на действията, които извършвате и с какво ви отговаря. Ако изглежда сякаш се справяте добре, неговите отговори ще ви подскажат кое да ограничите и с кое да продължите. Насладата от интимните контакти не изисква подробен план, а влагане на емоция. Ако нещо не се получава, то просто опитайте друго!

Доверете се на своята еротична интелигентност

Еротичния ви интелект е нещото, което позволява физическа интимност във вашия живот. Това е част от човешките същества, която знае кога да каже „да“ или „не“ на сексуалната енергия. Тя позволява да се потопите в истински дълбоката интимност с някого и да отворите съзнанието си изцяло към него, като вкусите най-дълбоките дебри на удоволствието, или пък да поставите преграда по пътя му към своите емоции. Важно е да помните, че сексуалният контакт е еманация на вашата интимност и да продължавате да слушате своята еротична интелигентност, за да достигнете дълбок емоционален контакт, което пък ще ви позволи да се насладите максимално на самия секс.

Престанете с анализите и започнете да чувствате

Да — човек е интелигентно същество, което трябва да се старае да е съзнателно и аналитично. Но нека си го признаем, сексът е част от биологично предусловените, инстинктивни действия в арсенала на индивида, които, освен че целят размножаване, допринасят и за заздравяване на емоционалната връзка с партньора. Умът понякога зацикля по време на секс. Много хора остават с представата, какво трябва да се случи по-нататък и това ги изолира от възможността да се свържат истински със своя партньор. Ако забележите, че мислите прекалено и се изолирате от усещанията по време на половия акт, то концентрирайте вниманието изцяло над тялото си.

По статията работи: Станислава Тонева
Източник: psychologies.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиНовиниИсторияАнкетиНаправления в медицинатаФизиологияТестовеЗдравни проблемиОрганизацииСоциални грижиСпециалистиХранене при...ЛеченияРецептиАлт. медицинаБотаникаСпорт