Начало Психология Позитивна психология Наръчник на успешния родител От родителя зависи сигурният неуспех

От родителя зависи сигурният неуспех

От родителя зависи сигурният неуспех - изображение

Искате да имате огромна роля в живота на детето си, завинаги? Да ви споменава често, независимо от обстоятелствата? Има начин да го постигнете.

Ето как:

Не позволявайте и прашинка да падне на главата му

Пазете го! Бдете над него във всеки смисъл. Погрижете се да има всичко, което вие сте нямали, предоставено без усилие от негова страна.  Постарайте се да има вещите, които околните деца нямат, но искат. Не позволявайте последствия от незадоволени желания да променят психиката му и да затормозяват ума с тежки за решаване проблеми. Не искате умението за решаване на проблеми да се появи. Нали няма да допускате каквито и да е конфликти до него (няма да му е нужно такова умение)!

Решенията се забраняват

Детето трябва да търси одобрението ви. В никакъв случай не го оставяйте да взема решения само. Щом това се наложи, докато малчуганът не е във ваша власт, не позволявайте да поема отговорност за последствията от действията си. Ако последствията са добри, това ще го насърчи да поеме юздите, и това рано или късно ще доведе до неуспех. Ако са лоши, ще го направи предпазливо, а вие не искате такова дете в ръцете си.

Светът е опасен и лош

Не го оставяйте да се докосва до външния свят. Никакво пипане на мръсни неща. Никакво ядене, сладко, глутен, солено, газирано, студено, люто (вкусовите му рецептори си ги има и без този опит). Никакво общуване с животни, никакви непознати, никаква вредна храна, НИКАКВИ, даващи възможност за познанство с жестокия свят, "глупости". За да остане вечно във властта ви, детето трябва да е ужасено от околната среда, така ще сте сигурни, че винаги ще се обръща към вас за съвет.

Хаосът е най-лесен за поддържане

Не изграждайте режимХраненето може да се случи навсякъде и по всяко време, също както съня. Правилата са за хората, които се подчиняват, реда също. Границите във взаимоотношенията са ненужни. Вашето отроче няма да се ползва от тях, все пак вие ще сте винаги наоколо, за да го съветвате и да въвеждате ред в света, така че да му е максимално улеснен живота.

Неуважението ни прави велики

Неглижирайте околните. Вие и вашето дете сте най-специалните, уникални и велики хора в света и то трябва от бебе да е наясно с това. Другите деца са му под нивото, още от родилното. Учителите определено не са хора, които могат да го научат на нещо, ето защо трябва да проявявате неуважение към тях и да насърчавате подобно у наследника си.

Не се ли справя ще си остане винаги дете

Това е нужно, за да останете завинаги с детето си. Практиките ще го затворят в зандана на отношенията ви, поради невъзможността да се справи само със света. Ако следвате гореизборните съвети, това със сигурност ще направи детето ви неуспешно и нещастно, но ще го остави вечно на вашите грижи.

Неподготвено за света, порастващото мъниче все повече ще греши и гради комплекси, защото не може да се справя със себе си и реалността. Но ще ви обича и няма да може да живее без вас - палачът на неговите успехи.

Е, това че ще му съсипете живота е факт, но пък си осигурявате вечната му зависимост и нужда от родителска подкрепа, което всяка майка ще оцени по достойнство.

Автор: Станислава Тонева

Снимка: resprc.blogs.wm.edu

Още по темата:

4.5, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЗдравни съветиСоциални грижиЛайфстайлЛюбопитноСнимкиНовиниИнтервютаОрганизацииНормативни актовеОбразование