Начало Психология Позитивна психология Мотивация, щастие и личен успех Притча за камъка на пътя – ще го махнете ли оттам или ще продължите да се спъвате в него

Притча за камъка на пътя – ще го махнете ли оттам или ще продължите да се спъвате в него

Притча за камъка на пътя – ще го махнете ли оттам или ще продължите да се спъвате в него - изображение

На пътя, който водел към едно кралство, имало камък. Хората просто го прескачали и продължавали, но конете си чупели краката в него и умирали, а колелетата на каруците се откачали. Така преминаващите губели стоката си, която трябвало да продадат.

Същата съдба сполетяла и малко момиче, което се спънало в камъка, изпуснало бурето с бира, което носело, и съдът се счупил. Пръстта попила течността, която била за продан, а парите от нея – последният шанс за оцеляване на семейството.

Момичето седнало насред пътя и се разплакало. Недоумявало защо този камък се намира там, като може да нарани и други хора. Тогава започнало да копае земята с голи ръце. И така часове наред, докато те се разкървили. Накрая, когато успяло да изрови камъка, точно преди да запълни дупката, то видяло, че в нея има нещо. Това било кесия със злато. Кралят заровил съкровището, защото смятал, че човекът, който реши да предприеме нещо, за да премахне камъка от пътя, заслужава награда. Заслужава животът му да се промени към по-добро, завинаги.

По материала работи: Ина Фенерова
Източник: The Walking Dead, американски постапокалиптичен хорър сериал
Снимка: hollywoodreporter.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияЛюбопитноСнимки