Начало Психология Позитивна психология Връзки и взаимоотношения Само седем стъпки за постигане на щастлив брак

Само седем стъпки за постигане на щастлив брак

Само седем стъпки за постигане на щастлив брак - изображение

Звучи малко странно, но всъщност е съвсем възможно способите да се достигне до щастливи взаимоотношения да се синтезират в седем кратки стъпки. Няколко семейни терапевти са успели, а ние ще ви покажем какви са техните съвети.

Стъпка 1

Двойките се нуждаят от добра комуникация. Ако все още нямате такава – започнете я. Откритото, честно общуване е от жизненоважно значение за здравословната връзка. Дори, ако партньорите намерят само 15 минути на ден, за да разговарят помежду си за надеждите, страховете и мечтите си, това ще запази линиите на комуникация, когато се появят големите проблеми.

Стъпка 2

Уважение. Не става дума само за това с действия да не потъпквате достойнството на партньора, а и да не позволявате накърняващи мисли да свиват гнездо в ума ви.

Стъпка 3

Да пазите достойнството на партньора. Не само във връзката си, а и пред света — да вървите ръка за ръка по пътя, който сте избрали.

Стъпка 4

Компромиси. Трябва да запомните, че компромис не е лоша дума. Вместо да я разглежда като победа или загуба на битка, всеки партньор трябва да гледа на общото основание (цел и ценност) в своите решения като начин за съвместна работа, за да се постигне резултат, който да е задоволителен и за двамата партньори.

Стъпка 5

Финансова откритост. Пълна яснота по отношение на финансите. Тайните могат да убият взаимоотношенията, а това се отнася с ogromna сила за парите. Отделни сметки, инвестиции и покупки не създават проблем, стига да няма  заблуда относно финансите на семейството.

Стъпка 6 (може би най-трудната)

За част от двойките тя представлява истинско предизвикателство. Въпреки това, за щастлив брак е необходимо уважение и установяване на връзка с роднините на половинката. Дори да не станете най-добри приятели с разширеното си семейство, трябва да положите усилия да бъдете топли и сърдечни, когато сте заедно. Всеки конфликт между вас и тях може да препъне вашия брак. А когато възникнат трудности, е хубаво да знаете, че няма никаква враждебност, която да пречи на семейството да ви окаже подкрепа.

Стъпка 7

Последната стъпка е може би най-лесна и най-забавна – дръж романтиката жива! Показвайте на партньора си благодарност, внимание и му подарете добре прекарано време всеки път, когато това е възможно. Дори да сте изпитвали предизвикателства с другите стъпки, тази ще компенсира.

По статията работи: Станислава Тонева
Източник: goodtherapy.org
Сниимка:weekly.ahram.org.eg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлТестовеЗдравни съветиСнимкиСоциални грижиПсихологияНовиниАнкетиИнтервютаВидеоОрганизацииРецептиИстория