Начало Психология Позитивна психология Връзки и взаимоотношения 6 необичайни факта за сексуалността

6 необичайни факта за сексуалността

6 необичайни факта за сексуалността - изображение

Мислите си, че знаете всичко за сексуалността си? Ето няколко факта, които може да преобърнат представата ви за него.

1. Мъжете наистина искат да докарат жените до оргазъм. Популярната култура често омаловажава това като мит, но е факт, че мъжете са биологично предразположени да имат подобно желание. Една от причините е, че ако доставят удоволствие, очакват повишаване на вероятността партньорката да се върне за още.

Друга е подсъзнателното убеждение, че желанието на жената да има контакт с тях потвърждава, че е тяхна. Щом партньорката е отзивчива, то тя е доволна, ако е така, няма потърси задоволяване някъде другаде.

Дори в краткосрочните отношения си има логични причини да се надяват на женския оргазъм.

Докарвайки партньорката до такъв ще потвърдят статуса си на успешен мъж и ще отхвърлят кастрационния си страх (носен от ранна детска възраст). А при евентуален провал може рязко да се окажат непопулярни в средата, където са намерили въпросната дама.

2. Овулацията е периодът, в който жените са най-привлекателни. Учените са направили подробно проучване, според което и двата пола са по-склонни към палуване точно в тази част от месеца. След допитване до господата се оказва, че най-предпочитани са лицата и миризмата, получени от дамите точно в овулационния период, което ги прави статистически по-привлекателни тогава.

3. Сексуалният глад не е бич за младежите. Толкова комедии се направиха за хиперсексуалността на младите мъже, че “желанието им” се превърна в нарицателно. Проучванията обаче показват, че интелигентните млади господа между 15 и 21 години всъщност, се чувстват притиснати да отговарят на шаблон, очакващ от тях мъжественост и свръхсексуалност. Резултатите от изследванията говорят, че 56% от момчетата са облекчени, ако дългосрочните им партньорки са склонни да отложат половия контакт поне малко.

4. Любов от пръв поглед може и да няма, но за по-малко от секунда мозъкът ви решава дали желае някого. Около половин секунда е необходима на ума ви, за да прецени дали срещу ви стои потенциален партньор. Също толкова бързо взема решение дали някой е грозен според личните ви критерии, но това не е тема, свързана с днешната.

5. Мъжете са по-добри свалячи. Вярно е, че дамите ползват много трикове, за да са по-желани — грим, подплънки, корсети, но надали ще примамят мъж, който принципно не е привлечен от тях. Оказва се, че 44% от господата лъжат откровено за интереса си спрямо евентуални партньорки, за да ги вкарат в леглото….и успяват.

6. Добрият секс изисква усилия. Всички знаем, че фазата на пламенно лудуване отшумява. След няколко години сексуалната удовлетвореност от партньора намалява и според учените в университета в Торонто, трябва да се прояви изобретателност, за да се поддържа пламъкът.

 

По статията работи: Станислава Тонева
Източници: psychologytoday.com
Снимка: depforce.in

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияЛюбопитноСнимкиИсторияРецептиАнкетиНаправления в медицинатаЗдравни съветиЗдравни проблемиТестовеОрганизацииФизиологияНовиниСпециалистиЛеченияСоциални грижиХранене при...Алт. медицинаБотаникаСпорт