Начало Психология Позитивна психология Връзки и взаимоотношения Защо съвременните връзки са толкова крехки

Защо съвременните връзки са толкова крехки

Защо съвременните връзки са толкова крехки - изображение

Задавали ли сте си някога въпроса защо съвременните връзки са толкова крехки? Вижте няколко възможни отговора:

Не сме готови

Често ние не сме готови да правим компромиси, да се жертваме, да обичаме безусловно. Ние не искаме да чакаме, ние искаме да имаме всичко наведнъж - веднага. Ние не позволяваме на нашите чувства да растат, твърде често поставяме "срок" на това какво да чувстваме и кога.

Бъркаме любовта с други чувства

Много често искаме да срещнем някого, с когото да отидем на кино или на бар, а не някой, който може да ни разбира и подкрепя в моменти на скръб и загуба. Не искаме да водим скучен живот и по тази причина търсим забавен спътник, който да превърне живота ни в приключение. Но невинаги сме готови за промяната, която идва неминуемо след периода на влюбването и романтиката.

Често забиваме в един коловоз

След известно време, точно когато връзката ни е готова да влезе в следващия си етап, ние сме твърде заети (с кариерата си например), за да й отделим нужното време и внимание. Така ние просто й пречим да порасне.

Искаме незабавен резултат

двойка, любов

Когато се влюбим, ние искаме да получим перфектни и развити отношения на момента, неразбирайки че това е абсолютно невъзможно. Зрелостта и взаимното разбирателство могат да дойдат само след годините, прекарани заедно. Повечето хора днес са на мнение, че нищо в този живот не си струва нито времето, нито търпението – дори любовта.

Предпочитаме да пилеем силите си

Много от съвременните хора предпочитат да прекарат един час с поне 100 различни човека, отколкото един ден с един-единствен човек. В днешно време съществува нагласата, че е много по-добре да се срещаме с много хора, отколкото да отделим време да опознаем някой. Ние сме алчни и искаме всичко наведнъж. Започваме взаимоотношения и смело им поставяме точката, веднага когато се появи "по-добър" вариант. Ние не даваме най-доброто от себе си на един човек, но искаме от него да бъде перфектен.

Зависими сме от технологиите

Технологията скъсява разстоянието. Всъщност, технологията скъсява разстоянието толкова много, че понякога ни е трудно дори да дишаме. Текстови съобщения, гласови съобщения, разговори и видео разговори отдавна са заменили живата комуникация. Вече не е необходимо да сме един до друг, за да сме „заедно”, а и знаем твърде много един за друг и нямаме за какво да си говорим…

Не се задържаме твърде дълго на едно място

двойка, любов

Вярваме, че не сме създадени за връзки и дори мисълта да се установим с някого някъде ни плаши неимоверно. Ние не посвещаваме живота си на един човек, а правим всичко възможно да избегнем монотонността…

Следваме идеята за сексуална революция

Съвременното поколение разделя секса от любовта. Първо хората правят секс, а след това решават дали искат да бъдат заедно. Днес сексът извън брака е съвсем обичаен, а неща като "отворени отношения", "приятели с бонуси" и "свалки за една нощ" са се превърнали в част от съвременния живот.

Ние разчитаме на логиката твърде често

Малко хора от по-младото поколение могат да обичат с цялото си сърце, да обичат безумно и да преодоляват всички трудности и препятствия на времето и разстоянието.

Ние се страхуваме от твърде много неща

Изпитваме ужасяващ страх от нови взаимоотношения, разочарования, емоционални рани и разбити сърца, и това е така, защото ние не допускаме истински никого в живота си. Изграждаме стени около себе си, а понякога те са твърде високи, за да успеем да излезем отвъд тях и да видим живота такъв, какъвто е наистина.

Ние не ценим връзките

Не ни е трудно да се разделим с някой, който ни обича. Ние твърде лесно оставяме прекрасни хора да си отидат от живота ни, дори не се замисляме колко много означават те за нас. Щом си тръгват, грешката е в тях. Дори не допускаме, че може би грешки сме допуснали и ние.

По статията работи: Ина Фенерова
Източници: brightside.me, mensxp.com
Снимки:  pinterest.com, mensxp.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлПсихологияСнимкиЛюбопитноИсторияНовиниИнтервюта