Начало Психология Позитивна психология Връзки и взаимоотношения Как да си изберем съпруг за 60 секунди

Как да си изберем съпруг за 60 секунди

Как да си изберем съпруг за 60 секунди - изображение

Искате ли да се позабавляваме с един мисловен експеримент?

Да предположим, че сте жена, която разполага само с 60 секунди, за да си намери точния партньор. Да, звучи абсурдно, но ни мислете за това, представете си, че това е съвсем реална ситуация с истински краен срок.

Може би участвате в предаване и се състезавате за награда от 1 милион долара, за да намерите най-добрата половинка за това абсурдно кратко време. Или сте опитали, но не сте успели в продължение на години да откриете мистър Перфектен и сте заключили, че сте толкова придирчиви и взискателни, че никога няма да можете да откриете правилния партньор по "нормалния начин". Затова сте решени на всяка цена да си намерите правилния мъж, с когото да създадете семейство... за 60 секунди.

О, да, и още нещо. Единственият ви критерий при избора на съпруг е интелигентността. Може би най-важното за вас е да прекарвате вечерите си в интересни разговори или да имате умни деца, или да се омъжите за човек, който може да носи у дома прилична заплата... Но във всички случаи за вас е важна само и единствено интелигентността, не ви интересува нито дали има чувство за хумор, нито дали е с хубава фигура, а само и единствено дали има мозък.

Е, ще успеете ли да намерите този мъж?

60 секунди определено не са достатъчни, за да подложите всички кандидати на тестове за интелигентност, дори ако можете да ги съберете на едно място по едно и също време. Ето по тази причина имате нужда от бързо решение.

Оказва се обаче, че науката предлага редица бързи решения. Всичко, което трябва да направите, е да изберете най-точното време и място, и нека магията на статистически изследвания свърши останалото.

Под точно време и място разбираме място с подходящо осветление и много самотни мъже, събрани в сравнително тясно пространство. Бързите запознанства винаги работят - ако сте на претъпкан плаж в пика на сезона, ще е още по-добре. Препълнените със самотни мъже барове могат да ви свършат работа, но ще трябва да си носите фенерче, за да може да разгледате някои важни детайли.

И така, според известни невролози може да се твърди, че поне до известна степен спокойно можем да съдим за книгата по корицата, когато става дума за IQ. Статистиката сочи положителна корелация между интелигентността и следните физически характеристики:

Окосменост

Да, изобилното окосмяване по гърдите, гърба и подмишниците, предполага по-висок интелект. Никой не знае защо, но изследвания на психиатъра Aikarakudy Alias подкрепят това странно заключение. Ето защо претъпканият плаж е най-доброто място за търсене на съпруг – дори не е нужно да карате евентуалните си партньори да разкопчават ризите си.

Сини очи

Отново не е ясно защо, но много изследвания подкрепят идеята, че има връзка между сините очи и бързите умове. На плаж или на място за бързи запознанства, можете да забележите лесно цвета на очите, да не говорим колко атрактивни ще бъдете, ако в бара насочите светлината на фенерчето си към лицето на евентуалния си избраник!

Късогледство

Има много теории защо късогледството е свързано с по-висок коефициент на интелигентност. Може би по-интелигентните хора четат повече в ранна възраст и напрягат очите си. Или може би гените, заради които някои мъже са принудени да носят очила, ги правят по-умни. Кой знае? Но и не е важно това, а фактът, че не ви трябват повече от 60 секунди, за да разберете дали един човек е късоглед. Представете си: нужни са само 60 секунди, за да огледате тълпата и намерите човек с очила, които правят очите му да изглеждат по-малки, отколкото са в действителност (късогледството се коригира с отрицателни диоптри).

Да, хората, които се грижат за външния си вид често се въздържат от очила, но не забравяйте, не ви е грижа за външния вид, вълнува ви само дали избраникът ви ще е достатъчно интелигентен.

Размер на главата

По-големите мозъци са статистически по-умните мозъци, а по-големите мозъци изискват по-големи глави. Достатъчно е ясно, нали?

Височина

И по тази тема учените спорят за причините, но много изследвания показват, че по-високите хора са по-умните хора. Тази теория е потвърдена и от анализ на данни от наблюдения на родени в САЩ в периода 1958 г. и 1970 г. Изследванията категорично показват, че високите хора са по-умни, с по-отговорни позиции в службата и по-добро заплащане.

Това не са единствените знаци по "корицата", които (статистически) могат да ви покажат какво съдържа "книгата". Но все пак да не забравяме, че имате само 60 секунди. Добре е да имате предвид, че всяко правило има изключения и статистиката невинаги е абсолютно точна. Възможно е синеокият и висок мъж с най-много окосмяване по тялото си, с най-голямата глава и с очила за късогледство, да се окаже не особено интелигентен, алкохолик или маниакално-депресивна нощна птица...

По статията работи: Ина Фенерова
Източник: psychologytoday.com
Снимка: huffpost.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлСпортЛюбопитноЗдравни съветиНовини