Начало Психология Позитивна психология Връзки и взаимоотношения Консултантите разкриват пет стъпки за невероятен секс

Консултантите разкриват пет стъпки за невероятен секс

Консултантите разкриват пет стъпки за невероятен секс - изображение

Лиза Томас е практикуващ брачен консултант и сексолог, с ползотворна практика отвъд океана. Тя ни разкрива петте стъпки, които препоръчва на пациентите си, с цел да подобри интимните им взаимоотношения. Ежедневно обяснява на хората, че сексуалните проблеми са преодолими и че предстоящата им вечер може да бъде увенчана с интимност и топлота, независимо от проблемите.Тя казва, че невероятното сексуално преживяване, е плод на няколко прости стъпки, за да се достигне желаният резултат.

Ето инструкциите, които терапевтката предлага:

1. Целувайте поне пет минути

Целувайте бавно, сякаш партньора е добро вино, на което се стараете да се насладите в пълнота. Като практикуващ брачен и секс терапевт тя заявява, че е изненадващо колко двойки напълно пропускат целувките.

Целувката помага нивото на възбуда да се повиши, свързва личностите и подготвя тялото за полов контакт. Докато човек целува в мозъка му се отделят хормони, намаляващи нивата на тревожност, така че освен стимулант целуването се оказва и прекрасен начин за намаляване на нивата на нежеланите емоции.


2. Не пропускайте „любовната игра“ — даването и получаването на ласки

Предварителната любовна игра е най-интимната стъпка в сексуалния процес. Това е възможността да се почувствате търсени, желани и удовлетворени от партньора си, тя е потвърждение за сигурност и освен на физическо ниво, влияе и на психиката ви. Представлява част от сексуалния сценарий, при който партньорите си доставят взаимно удоволствие, показвайки желание и приемане. Двойките, които прескачат любовната игра, влошават връзката си, защото пропускат възможността да научат какво харесва на половинката им в сексуално отношение и да демонстрират на партньора си, че желаят да ги имат във вида, в който са. Ако понастоящем не участвате в предварителната игра с партньора си, опитайте се да говорите с него, извън спалнята за идеи, които бихте желали да изпробвате.


3. Реагирайте - давайте на партньора си обратна връзка

Кажете "как се чувствате от действието" или издайте звук, за да сигнализирате какво предизвиква това, което правят или начина, по който ви докосват. Всеки обича различен тип докосване. Жените често се свикнали да бъдат тихи по време на сексуалния акт, но много от партньорите се оплакват, че не знаят какъв тип докосване се харесва от дамите им и искат да разберат дали това, което правят, е подходящо. Защото ако няма сигурност, то съмненията могат да доведат до изключително упорито объркване по въпроса кое се харесва и кое не. Доставянето на удоволствие на партньора ви също помага да изградите сексуално самочувствие, затвърждава половата ви самооценка и носи доверие в отношенията. Уверете се, че сте предоставили обратна информация по време и след актът на интимност. Споменете това, което ви харесва, ако се налага обяснете или покажете с действие.


4. Разменете погледи

По време на интимния контакт отворете очи и погледнете в тези на партньора си. Разширява се концепцията със същото действие, когато изпитвате оргазъм. Много двойки съобщават, че се чувстват доста по-близки, след като споделят това разтърсващо преживяване. Поглеждайки един (в) към друг, двойките се сливат, разменяйки сексуална съпричастност, и поемат цялостната отговорност, че са с партньора си.


5. Опитайте нещо ново

Опитвате се да направите нещо ново, това е добро за вас и добро за вашите взаимоотношения. Някои от сексуалните проблеми произтичат от сексуалната скука и предписанието, което ще ги излекува е сексуален „риск“. Не е нужно да правите нещо, което ви е неприятно, но кога за последен път опитахте да започнете вие, да експериментирате с нова позиция, с различно осветление като свещ или с помощта на стимулация (играчка) или лубрикант. Дори да се опитваме да достигнем оргазъм по време на любовната игра, вместо по време на половия акт, може да бъде интересна промяна. Бъдете смели тази вечер и опитайте нещо ново, то просто би могло да стимулира умовете ви, също както и тялото. Насладете се!

По статията работи: Станислава Тонева
Източник: psychologytoday.com
Снимка: pinterest.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиСпортПсихологияРецептиНовиниСоциални грижиХранене при...ДиетиАнкетиИсторияОрганизацииНаправления в медицинатаЗдравни проблемиФизиологияТестовеСпециалистиЛеченияАлт. медицинаБотаника