Начало Психология Поведенческа психология Поведенчески и емоционални проблеми Този минерал бори депресия - и е по-евтин и безопасен от антидепресантите

Този минерал бори депресия - и е по-евтин и безопасен от антидепресантите

Този минерал бори депресия - и е по-евтин и безопасен от антидепресантите  - изображение

Действието на хранителната добавка се проявява само след две седмици, установяват изследователите.

Магнезият е безопасен и ефективен начин за лечение на лека до умерена депресия, твърди ново проучване. Минералът се свързва още с намаляване на общото възпаление в организма.

Ново рандомизирано контролирано изследване проучва ефектите на добавките от магнезиев хлорид, сравнени с липсата на лечение.

За проучването половината от 126 души с лека до умерена депресия приемат 248 mg магнезиев хлорид на ден в продължение на шест седмици.

Още след две седмици могат да се видят някои положителни ефекти от добавката.

Тези, които приемат магнезий, имат клинично значими подобрения през последните шест седмици.

Участниците нямат проблеми с приема на минерала, без значение от пол, възраст, прием на антидепресанти или други фактори.

Повече от половината от хората в проучването заявяват, че ще продължат да приемат магнезий в борбата с депресията.

Емили Тарлетон, първият автор на изследването, казва:

Това е първото рандомизирано клинично проучване, разглеждащо ефекта на магнезиевата добавка върху симптомите на депресия при възрастни в САЩ.

Резултатите са много окуражаващи, като се има предвид голямата нужда от допълнителни възможности за лечение. Нашето заключение е, че магнезият осигурява безопасен, бърз и евтин подход за борба с депресивните симптоми.

Следващият етап, пояснява Тарлетон, е да се премине към по-големи популации, за да се види дали резултатите могат да бъдат възпроизведени.

Докато съществуват много повече проучвания върху антидепресантите, то има и много доказателства за техните странични ефекти.

По статията работи: Елиза Трайкова

Източник: spring.org.uk

Снимка: livelovefruit.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛюбопитноЛеченияСоциални грижиЗдравни съветиНовиниХранене при...ЛайфстайлАлт. медицинаСнимкиСпортВидеоСъставкиТестовеАнкетиЗдравни проблемиБотаникаИзследванияЕ-тата в хранитеФизиология