Начало Психология Позитивна психология Връзки и взаимоотношения 10 от най-големите убийци на секса

10 от най-големите убийци на секса

10 от най-големите убийци на секса - изображение

Добрите връзки не се градят само на физическата интимност, но няма как да са истински добри без нея. За това представяме на вниманието ви 10 от най-големите убийци на секса.

Стрес

Хората усещат куп странни неща, докато са под влияние на висок стрес. Чувството, че си привлекателен и секси не е едно от тях. Стресът не само вреди на отношенията в дома и намалява шансовете за интимност. Увереността в себе си, емоционалното състояние и следователно либидото, също са травмирани. Да се научим да контролираме нивата на стрес и последствията от тях е единственият начин да преодолеем вредите.

Разногласия с партньора

Проблемите с партньора са безпощаден гонител на сексуалната интимност. За жените усещането за доверие е основна част от желанието. И за двата пола последиците от скандали, спорове, лоша комуникация, усещане за предателство и липса на доверие, са основен охладител на страстите. Понякога хората стигат толкова далеч в споровете, че се налага да работят със семеен терапевт, за да постигнат отново интимност.

Алкохол

Една напитка може да повиши увереността и либидото ви. Но повече алкохол изтласква емоционалното ви състояние доста далеч от нормалното. Не трябва да забравяме, че психологията категоризира алкохола като депресант. Дори да повдигне усещането ви за самоувереност и либидо, най-често не е особено добър съветник по интимните въпроси.

Недостатъчно сън

Тялото и психиката ви имат нужда от истинска почивка. Не е възможно системно да не сте получавали нужната отмора и да запазите желанието и възможността за секс. Все пак, мозъкът почива докато спим, а той е органът, генериращ емоциите ни и управляващ действията ни. В името на здравия секс трябва да даваме нужното на тялото си и да спим достатъчно.

Потъване в ролята на родител

Не губите секса, когато станете родител. Губите го, когато сте единствено родител. Според проучвания за сексуалния живот на младите родители, все по–голям процент от хората са склонни да отдават съществуването си само на отглеждането на детето, пренебрегвайки ролята на партньор/любовник. Така те ощетяват връзката си и отблъскват половинката.
Да, децата ни имат нужда от нас, но не е полезно за семейството да понижавате емоционалността помежду си, защото това ще повлияе на атмосферата в дома.

Медикаменти

Съществуват лекарствени продукти, които понижават шансовете за добър сексуален живот:
- Антидепресанти;
- лекарства за кръвно налягане;
- химиотерапия.
Повечето лекарства, влияещи на хормоните, имат пряка връзка с либидото и този факт не трябва да се пренебрегва.
Ако приемането на медикаменти понижава качеството на живот, специалистите препоръчват обсъждане на дозировката и вида лечение с лекуващия лекар. В никакъв случай не трябва да прекратяваме приема на предписани медикаменти на свое усмотрение.

Негативна представа за тялото

Ясно е, че се чувстваме по-секси, когато ни харесва как изглеждаме. Ако представата за собственото ни тяло е негативна, то логично ще има спад в желанието за сексуален контакт. Ако вашият партньор е по-свит, просто го уверете, че изглежда секси. Проблемите с теглото и усещането за себе си са основни за самооценката, а ниската самооценка е убийствена за нормалния секс.

Проблеми с ерекцията

Господата с еректилна дисфункция, често се обръщат към психолог, защото медицината не е открила физическа причина за състоянието им. Еректилната дисфункция не е срамна или безобидна – за нея трябва да се потърси помощ. Добра новина е, че е лечима и двойките могат да се върнат към нормалните за тях интимни контакти.

Депресия

Депресията унищожава удоволствието от много неща, включително сексуалното. Може да се каже, че един от симптомите за депресивно състояние е липса на желание за палуване.

Липса на близост

Интимността е нещо повече от секс. Ако сексуалният ви живот бавно повяхва, постарайте се да прекарвате повече време заедно и насаме. Забавленията, отпускането и генерирането на приятни емоции ще подобри интимния ви живот. Повишавайки емоционалния заряд и близостта, ще дадете нови сили на интимността.

По статията работи: Станислава Тонева
Източник: webmd.com
Снимка: kitamuda.id

Още по темата:

4.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиНовиниИсторияАнкетиТестовеЗдравни проблемиОрганизацииНаправления в медицинатаФизиологияХранене при...ЛеченияРецептиСоциални грижиАлт. медицинаСпециалистиБотаникаСпорт