Начало Психология Позитивна психология Връзки и взаимоотношения 5 съвета за спасяване на сексуалния ви живот от депресията

5 съвета за спасяване на сексуалния ви живот от депресията

5 съвета за спасяване на сексуалния ви живот от депресията - изображение

Промъква ли се бавно депресията в спалнята ви?

 • Ако ви е трудно да се свържете сексуално с партньора си, тогава е вероятно депресията бавно да поглъща вашата връзка.
 • В случай, че сте клинично депресирани и едновременно с това сте изправени пред сексуални проблеми, то вие не сте сами. Депресията върви ръка за ръка с невъзможността да се наслаждавате на добър секс.
 • Хората, които страдат от депресия, не изпитват случайни мигове на понижено настроение. Животът им е постоянна борба с безпокойство и чувство на безнадеждност, което често води до тежка умора. Когато става дума за интимност, нещата се усложняват.
 • Това е начинът, по който депресията обърква сексуалния ви живот.
 • Депресията ограничава вашето сексуално желание. Ето как!
 • Независимо от усилието, което влагате, в някои дни просто не можете да се настроите за сексуален контакт с партньора си.
 • И в този момент се принуждавате да го направите, защото обичате партньора си.
 • Но не ви харесва, фалшифицирате оргазъм, а тялото ви отказва да отговори на неговото / нейното докосване.
 • Не се чувствате добре със себе си / тялото си, което прави по-трудно да бъдете уязвими пред партньора си.
 • Тъй като се чувствате по-малко привлекателни, жестовете на партньора ви могат да бъдат тълкувани погрешно.
 • Усещането за вина може да поеме кормилото, тъй като вие се чувствате неудобно с човека, с когото трябва да се чувствате най-удобно.
 •  Може да рухнете по време на секс, тъй като умът ви започва да се затрупва с тези мисли.
 •  Неконтролируемият плач по време на секс също е нещо, което може да последва.
 •  Чувствате се изолирани; Отделени от всичко около вас, включително от собственото си тяло.
 •  А когато партньорът ви се опитва да ви успокои, нищо няма значение, освен изкривените мисли в ума ви.
 • Върнете вихъра отново в живота си, като следвате тези прости съвети.
 • Не се депресирайте!

Ако имате партньор, който подкрепя и напълно разбира вашите трудности в леглото и в борбата с депресията - дръжте се за него! Това може да бъде еднакво обезсърчаващо и за двама ви. Въпреки че има лекарства, които действат като магия, те вървят с определен багаж - като например намаляване способността да се чувствате сексуално активни.

1. Опитайте успокояващ масаж

Масажът е идеалният начин да облекчите напрежението, поради което трябва да го опитате. Ако вашият партньор страда от депресия, масажът ще му помогне да почувства, че заслужава вашето внимание. Това го прави перфектната любовна игра и чудесен начин да приведете партньора си в настроение.

2. Бъдете наясно със сексуалните нужди на партньора си

Не бързайте да правите любов веднага.

Изключително важно е двамата да имате близост, докато правите любов. Нагласете настроението, като накарате партньора си първо да мисли за секса. Споделянето на това, което ви възбужда е добър начин да го постигнете. Това ще му помогне да се отвори към вас и да се чувства по-комфортно. Помнете, че добрата химия не само ще помогне на партньора ви, но и ще го отвори за нови идеи.

3. Поддържайте връзка, за да имате връзка

Защо да ограничавате правенето на любов до вашата стая или когато сте физически заедно.

Изпращането на интимни съобщения с партньора ви може да превърне един скучен ден в перфектна романтична връзка. Най-важното е, че ще помогне на депресирания и емоционално изтощен партньор да се впусне в правилното настроение. Също така по-лесно е вашият депресиран партньор да се възбуди, когато това не е изненада за него.

4. Повечето удоволствие идва с по-малко удоволствие

Ако някой от вас страда от депресия, тогава имате динамична връзка. Вече сте свикнали да прекъсвате по време на секс, защото депресираният ви партньор изведнъж се чувства претоварен. Понякога минават седмици, без да правите секс. Независимо колко трудно става това, не забравяйте, че вината не е в партньора ви, а в депресията ,през която преминава. Вината само ще влоши нещата за депресирания ви партньор. Бъдете внимателни, когато споделяте неудовлетвореността си с него, тъй като той вероятно вече изпитва ужасна вина.

5. Търпението е ключът към добрата любов

Любовта е сложна. Но е дори и още по-сложна за някой, който се бори с депресия / депресивен партньор. Трудно е за депресирания да усети трепет, когато го целувате по челото. Възможно е също вашият депресиран партньор да се нуждае от повече време, за да достигне до оргазъм. Разбирането и търпението са два от ключовите фактори, които гарантират успеха на връзката ви. Ще дойде време, когато вашият партньор ще се почувства по-добре и сигурен в отношенията ви.

Щом това се случи, не само ще правите любов, но и ще се обичате още повече.

По статията работи: Елиза Трайкова

Източник: tapoos.com

Снимки: tapoos.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиСоциални грижиХранене при...НовиниСнимкиАлт. медицинаЛеченияСпортВидеоАнкетиТестовеЗдравни проблемиБотаникаИзследванияИсторияНаправления в медицинатаОрганизацииФизиологияСпециалистиРецепти