Начало Психология Социална психология Аз 8 неща, които психически силните хора правят всеки ден

8 неща, които психически силните хора правят всеки ден

8 неща, които психически силните хора правят всеки ден - изображение

Умствената сила се развива с течение на времето от хора, които решават да превърнат личното развитие в приоритет. В допълнение към избягването на нещата, които биха могли да спрат развитието им, психически силните хора създават здравословни навици, които им помагат да станат по-силни.

Ето осем неща, които психически силните хора правят всеки ден, за да укрепят своите психически мускули:

Те използват разумно своята психическа енергия

Лесно е да се разсейвате през целия ден чрез различни несъществени и непродуктивни задачи. Психически силните хора избират да използват внимателно своето време и енергия. Те пазят своите усилия за нещата, които са най-важни, за да могат да постигнат своите цели.

Те се справят ефективно с отрицателните мисли

Всеки понякога има негативни мисли, но психически силните хора не оставят тези мисли да ги дърпат назад. Вместо това те отговарят на своите песимистични прогнози и остри критики с по-продуктивен вътрешен диалог. Те остават мотивирани да правят всичко по силите си, като говорят на себе си като с надежден приятел или полезен треньор.

Психологът Ейми Морийн припомня, че умът може да бъде нашият най-добър приятел, но и най-големият ни враг. Ако повярвате на своите негативните мисли и се оставите да ви ръководят, бъдете сигурни, че те ще ви попречат да достигнете своя най-голям потенциал.

Мислейки: "Това никога няма да проработи. Не съм достатъчно добър", или "Няма да търпя това нито секунда повече”, ще ви държи винаги на километри от просперитета ви. Важно е да разпознаете кога вашият вътрешен монолог става прекалено песимистичен. Помнете, че само защото мислите нещо, не означава, че то непременно е вярно. За да опонирате успешно на отрицателните мисли, може да си създадете мантра, която да си повтаряте в трудни периоди. Тя ще ви помага да се освобождавате от капана на негативното мислене.

Те определят мъдро своите цели

Психически силните хора си поставят ясни цели – както в личния, така и в професионалния живот. Те не се поддават на желанието си за незабавно удовлетворение, а запазват своите дългосрочни цели. Гледат на проблемите като на предизвикателства, а не като на пречки за успеха им.

Те отразяват напредъка си

Психически силните хора всеки ден размишляват върху напредъка си. Те отделят време, за да проверят какво вършат добре и смирено признават областите, които се нуждаят от подобрение. Поемат отговорност за грешките си и постоянно се стремят да се усъвършенстват.

Те са готови да понесат неудобства и дискомфорт в името на по-висока цел

Докато някои хора правят всичко възможно, за да си спестят неудобствата и дискомфорта, психически силните хора са готови да ги понесат, ако това би ги доближило до целта им. Независимо дали става въпрос за дълго пътуване, за спортуване дори при наличие на леко неразположение, те не позволяват неудобствата да отслабват волята им.

Те практикуват благодарност

Никога няма да се почувствате истински добре, ако вярвате, че заслужавате много повече. Психически силните хора признават, че вече разполагат с всичко, от което се нуждаят. Те признават своето щастие и изразяват благодарност за всички неща, които имат в живота си - големи и малки.

Те балансират емоциите с логика

Психически силните хора знаят, че чувствата им играят важна роля във възприемането на света и поведението им. Те обръщат особено внимание на начините, по които техните емоции могат да повлияят на преценката им, и внимателно балансират емоциите си с логика, за да могат да вземат най-добрите решения.

Те живеят според своите собствени ценности

Въпреки че може да е изкушаващо да се самооценявате, като се сравнявате с конкуренцията си, психически силните хора не стават жертва на подобни разсейвания. Те се съсредоточават върху това да живеят според собствените си ценности - въпреки обстоятелствата. В крайна сметка те не си задават въпроса: "Дали успях да шокирам всички?". Вместо това те се питат: "Дали останах верен на своите ценности?"…

По статията работи: Ина Фенерова
Източник: Psychology Today
Снимка: truththeory.com

Още по темата:

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлЛюбопитноСпортСнимкиРецептиХранене при...ЛеченияЗдравни съветиАлт. медицинаИсторияНовиниСпециалистиОрганизацииСоциални грижиЗаведенияНормативни актовеТестовеИнтервютаОбразованиеБотаника