Начало Психология Позитивна психология Връзки и взаимоотношения Грешните митове за женския оргазъм, които сексолозите често чуват

Грешните митове за женския оргазъм, които сексолозите често чуват

Грешните митове за женския оргазъм, които сексолозите често чуват - изображение

Оргазмът е може би най интензивната и приятна физическа взаимност, която жената може да изживее. Независимо от това много дами изпитват трудности при достигането му, чрез сексуален контакт или мастурбация, а количеството неточна информация за него води до това, че мъжете и жените не успяват да разберат какво се обърква.


Редица митове за женския оргазъм са се появили благодарение на популярните списания и реклами, а сега оставят дамите незадоволени. Ето защо представяме на вниманието ви 5 общи мита за женския оргазъм, които саботират вашия любовен живот.


1. Жените се нуждаят от оргазъм, за да се наслаждават на секса

Много жени и особено мъже невярно вярват, че една жена трябва да изпита оргазъм, за да може да се радва на полов акт. Физическата интимност, когато се комбинира с точното количество прелюдия, може да помогне за насърчаване чувството на емоционална близост. Жените са склонни да придават голяма стойност на преживяването и вследствие на това да изпитват по-силна емоционална привързаност, отколкото да се фокусират върху достигане на оргазъм.

2. Вагиналните оргазми са по-добри от клиторните оргазми

"Добрият стар д-р Зигмунд Фройд" помогна да се популяризира неточното убеждение, че вагиналният оргазъм е по-добър от клиторния такъв. Обаче изследванията все още бистрят дали това чудо на женското тяло съществува. Доказано е, че поне 30% от жените определено не постигат вагинален оргазъм. И дори ако другите мислят, че са получили оргазъм вагинално, той може да се окаже клиторен, тъй като инервирането му е и вътрешно.

3. Достигането на оргазъм е лесно

Благодарение на съвременното кино и порно филмите обществото поддържа впечатлението, че постигането на разтърсващ женски оргазъм е нещо изключително лесно, ако "знаеш хватката". Но повечето жени всъщност се нуждаят от истинско отделяне на внимание — прелюдия към сексуалния контакт, за да успеят да се отпуснат физически и емоционално. Изследователите съобщават, че средно времето за стимулиране на клитора или G-точката, необходимо за множеството дами, за да достигнат до желаното състояние е 20 мин. Други физически проблеми често се пренебрегват, въпреки че пречат на възможността за истински оргазъм. Не трябва да забравяме, че физическото здраве, приема на медикаменти и емоционалната стабилност имат пряко влияние върху способността на човек да се отпусне, следователно и над възможностите му за достигане на кулминация.

4. Жените се нуждаят от сексуален атлет, за да бъдат доведени до оргазъм

Голям любовник не се раждаш, а се става - казват сексуалните терапевти. Ето защо комуникацията относно сексуалните предпочитания и неприязън е от съществено значение за здравия и задоволителен сексуален живот. Ако постигането на оргазъм е възможно самостоятелно, то невъзможността със сексуален партньор най-вероятно се дължи на комуникацията… или по скоро на липсата й в ефективен вид.
Възможно е да не се стига до кулминация и при самостоятелна стимулация, което е сигнал, че е необходима намесата на специалист, който да установи физическа или психологическа е пречката. Говоренето със сексолог за притесненията ви може да доведе до яснота и осезателно да подобри интимния ви живот.

5. Всички жени мечтаят за оргазъм от G-точката.

Въпреки че е вярно, че някои дами се радват на подобно преживяване–това не се отнася до всички. Дори правилно стимулиране на G-точката може да доведе до неприятно усещане за част от жените. Някои се оплакват от силна, болезнена нужда да уринират. Отново е важно да се знаят личните предпочитания и да се комуникира правилно. Не забравяйте, че ако партньорът ви не възразява винаги може да опитате нещо ново.

В заключение специалистите казват:

Оргазмите не само карат хората да се чувстват добре, а и са здравословни. Те спомагат за облекчаване на физическото напрежение и менструалните спазми, като намаляват чувствителността към стрес и болка — така че създават предпоставка за „сексуално повлияване на здравето“.
Ако вие и партньорът ви имате затруднения или сте загрижени, относно сексуалния си живот, е добре да помислите и поговорите помежду си. Едва след този етап може да е наложително да се обърнете към терапевт, които да ви подпомогне да преодолеете своите проблеми.

По статията работи: Станислава Тонева
Източник: harleytherapy.co.uk
Снимка: elbauldelapasion.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлПсихологияТестовеФизиологияСнимкиНовиниАнкетиИсторияЗдравни проблемиОрганизацииНаправления в медицинатаЗдравни съветиАлт. медицинаСоциални грижиСпециалистиХранене при...ЛеченияРецептиБотаникаСпортПатологияКлинични пътекиДиетиНормативни актове