Начало Психология Позитивна психология Мотивация, щастие и личен успех Да бъдеш Любов

Да бъдеш Любов

Да бъдеш Любов - изображение

"Не искам да бъда "любовник". Искам да бъда Любов." - Рам Дас

Как можеш да бъдеш любов? Това е интересен въпрос, върху който вероятно малко хора са мислили. И все пак идеята, че можете да вградите любов във всичко, което правите, е доста привлекателна.

Може би е нещо, което си представяме, че светите хора правят. Но не и ние, обикновените хора като нас просто се опитват да се оправят с живота си, нали?

Не бързайте толкова. Това не е концепция, която да отхвърлите толкова бързо. Помислете за минута за това да вършите правилното нещо, да помагате на другите, вместо само на себе си през цялото време, да преследвате по-голямото добро в живота и да не се стремите към натрупване на богатство и вещи. Това са компоненти от идеята да бъдеш любов, макар че те само се докосват до повърхността й. Истината е, че любовта няма граници, така че на свой ред това означава, че тя няма твърди характеристики, които можете да посочите; няма нищо, което казва, че любовта спира тук и нататък вече я няма.

Връщаме се към трудната размисъл за идеята да бъдеш любов - какво може да направи един човек, за да подхранва този възглед за живота и да му помогне да процъфтява? Ето няколко предложения.

Мислете, преди да действате.

Представете си последствията - добри или лоши - от всичко, което правите, преди да го направите. Вижте 10 години надолу по пътя и се опитайте да си представите какви са последствията от вашите действия. Ако желаете да окажете разлика в света, да дадете от себе си, ще промените подхода си, ще го отхвърлите или ще продължите по плана си. Въпросът е, че съзнателно решавате да направите добро. Изберете мислите и действията си. Това ви помага в търсенето на любов.

Виждайте доброто във всичко и всички.

Това въобще не е лесно. В света има много лоши и някои ужасяващо зли хора, които причиняват голяма болка на другите. Помислете за баланса между добро и зло, и вижте къде доброто побеждава над злото. Заобиколете себе си с тези приятели, колеги, членове на семейството и близки, които се опитват да правят правилното нещо. Ако търсите добро, ще го намерите. И колкото повече добро виждате, толкова повече сте вдъхновени да демонстрирате любов.

Практиката го прави по-лесно.

Вместо да мислите как да бъдете любов, просто се съсредоточете върху доброто. Има сходства между любовта и добротата, които са безспорни. Наистина, не можеш да имаш любов без добро, въпреки че можеш да бъдеш добър, без да бъдеш любов. И все пак, да насочиш живота си към това да правиш добро и да бъдеш добър е здравословна крачка към концепцията да бъдеш любов. Колкото повече го правите, толкова по-лесно ще ви бъде да го правите. Идеята е да стигнете до точката, в която не трябва да мислите за това и просто да го правите – доброто е това, което ще се превърне в любов в някакъв момент.

Винаги има втори шанс.

Може би си мислите, че имате само една възможност да го направите правилно, да разберете как да живеете от правилната страна на живота - да бъдете любов. Грешите. Точно както повечето религии приемат идеята за опрощаване на греховете и способността за претворяване на живота в нещо по-добро, винаги имате втори шанс. Много от нас са почувствали болка и страдания, преживяли са трудни времена на големи емоционални сътресения. Не е добро и със сигурност не е било лесно. Но това не означава, че останалата част от нашия живот ще се характеризира с такава негативност и нещастие. Можем да изберем да живеем по различен начин, да се стремим към добро, да подобряваме себе си, да помагаме на другите, да намираме любов и да бъдем любов.

В крайна сметка всеки човек прави съзнателен избор как ще живее живота си. Никога не е твърде късно да се постави ново начало. Стремежът да бъдем най-добрата версия на себе си е мотивиращата сила зад концепцията да бъдеш любов.

По статията работи: Елиза Трайкова

Снимка: eskipaper.com

Източник: psychcentral.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияСнимкиЛюбопитноНовиниЗдравни съветиВидеоИнтервюта