Начало Психология Поведенческа психология Комуникация Психологическият трик студено четене — ето как да го усвоим

Психологическият трик студено четене — ето как да го усвоим

Психологическият трик студено четене — ето как да го усвоим - изображение

Студеното четене е техника, използвана от хора, който си изкарват парите манипулирайки ума ви. Като се започне от терапевти мине се през илюзионисти и се стигне до откровени измамници. Последните най-често твърдят, че комуникират с отвъден или духовен свят, други измерения и дори извънземен живот, чрез недостъпни за околните средства. За да сме ви полезни с разпознаването на подобни шарлатански трикове, а и в името на забавлението ние ще ви покажем, как самите вие да овладеете техниката на студеното четене, събрана в няколко „правилни въпроса“ и „хитри трика“. Ако сте уверен и ангажиран с изпълнението на стъпките ще сте напълно способен да симулирате, че притежавате свръхестествени способности.

На вниманието ви представяме два метода за прилагане на студено четене.

Метод за представяне пред публика

Стъпка 1

Използвайте помощни материали, за да си осигурите време за самото „четене“. Нужна ви е патерица, свързана с психическите показания — може да е кристална топка, карти таро или астрологични схеми. Изберете нещо, което да създаде правдоподобна атмосфера за манипулираното лице и патерицата ще разсейва зрителите ви, докато обмисляте нещата, които ще кажете.

Пример е съсредоточеното гледане в кристалното кълбо и замисленото промълвяване „Само момент. Мисля, че виждам нещо", докато се обмисляте най-подходящите думи за начало на „представлението“.

Стъпка 2

Изберете обекта на манипулация предварително, ако ще се представяте пред аудитория. Просто подберете някой от тълпата и го наблюдавайте известно време. Слушайте за всяка полезна информация, която може да сподели за живота си и която можете да използвате по-късно. Когато сте готови да започнете, кажете на този човек, че усещате мощна енергия, идваща от него и че бихте искали „да се свържете с енергията му“.

Ако сте чули някой да споменава най-добрият си приятел Иван, то трябва по време на студеното четене да споменете името, за да докажете, че мистичната енергия ви дава информацията.

Стъпка 3

Бъдете скромни относно вашите способности за четене. Не правете шантави твърдения за „свръхестествените си сили“, защото те ще ви отведат до провал. Колкото по-малки претенции имате, толкова по-скоро ще постигнете заявеното и дори ще изненадате околните надминавайки създадените очаквания. Искате публиката да се изненадва, а не да се разочарова.

Пример е, как, вместо да се хвалите, че можете да четете мисли, може скромно да заявите, че сте "надарен със способността да усещате особени парченца от човешката съдба.“

Стъпка 4

Кажете на обекта на влияние, че успехът е само в негови ръце. Нека да знае, че „от него зависи, да се открие и да не потиска информацията, която извира от него“. За пред публиката вие сте просто вестоносец. Това прехвърля отговорността и помага наблюдаващите да свързват основните точки в студеното четене с обекта, а не с вас.

Например, преди четенето може да изпратите послание като това – "Духовният свят ми предава информация по мистериозен начин, така че зависи от теб да ме осветиш за смисъла на нещата, които ми изпраща."

Метод на врачката

Стъпка 1

Покажете увереност по време на студеното четене. Това увеличава вероятността да ви повярват. Опитайте се да не заекнете или потреперите, когато сте сгрешили за нещо. Не забравяйте – вие сте този със свръхестествените сили и обекта на манипулация трябва да е щастлив, че е облагодетелстван от вашето магическо присъствие.

Всеки път, когато правите твърдения, които не са точно попадения, задайте въпрос от типа: "Сигурни ли сте, че това не означава нищо за вас? Може би смисълът още не се е разкрил.”

Стъпка 2

Прикривайте въпросите си като изявления. Тази техника позволява да научите повече за обекта и използвайте информацията на по-късен етап от студеното четене. Можете да обявите „Виждам огърлица, чудя се защо“. Ако обекта не реагира, то продължавате „Изпраща ми се образа на бяла къща, какво може да значи това?“, представете си как човекът срещу вас се стяга и обяснява, че баба му е живеела в бяла къща, това ще е вашата опорна точка.

Стъпка 3

Нека обектът ви да е по-активния в диалога. Ако по-голямата част от разговора. Ако блокирате по време на студеното четене и вашият събеседник иска много да говори за конкретно лице или инцидент, то го оставете. Не го прекъсвайте — всичко, което той каже, е безценно, защото ще разкрие неща, които да използвате по-късно, за да демонстрирате своите уникални способности.

Стъпка 4

Обърнете внимание на дрехите и маниерите на обекта си. Използвайте тези характеристики, за да изведете някаква информация за него, която да е полезна по време на четенето. Разбира се е добре да използвате очевидни неща – просто мислете.

Стъпка 5

Правете общи заявления, които могат да се отнасят за всеки. Това свежда вероятността за грешка до минимум. Вашият обект ще свърши по-тежките задачи, като нагласи общите изказвания по собственото си битие. Избягвайте нещата, които са твърде специфични, освен ако използвате информация, която сте събрали по-рано.

Например: „Като дете се е случвало да се чувствате нещастни, сякаш никой не ви е разбирал“. Това изявление може да се отнася за всеки (повечето хора се чувстват нещастни и неразбрани в даден момент от детството си), но създава илюзия за специфичност.

Стъпка 6

Нека обектът ви да ръководи дискусията. Много обекти сами проявяват желание да бъдат манипулирани, търсейки определени теми и проблеми по време на диалога. Ако забележите интерес в определена тема, насочете студеното четене в тази посока. Така събеседникът ще е по-склонен да ви повярва, защото ще чува това, което иска да чуе.

Например — ако събеседникът ви няколкократно споменава бившият си/бившата си може да вметнете в разговора „Преживял си сърдечно разочарование и имаш проблем с това да продължиш спокойно напред. Предишната ти връзка все още гнети ма ти.“

Тези два метода са лесни за прилагане и много лесни за разпознаване. Надяваме се да сме ви полезни и при следващ опит на някой "велик екстрасенс" да ви измами, да откриете общото между неговите изявления и изброените по-горе стъпки.

По статията работи: Станислава Тонева
Източник: wikihow.com
Сниимка: kurir.rs

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияИсторияПсихологияЛюбопитноЛайфстайлСнимкиНовиниСоциални грижиЗдравни съветиТестовеАнкети