Начало Психология Позитивна психология Мотивация, щастие и личен успех Седем от най-добрите книги за самопомощ и самоусъвършенстване

Седем от най-добрите книги за самопомощ и самоусъвършенстване

Седем от най-добрите книги за самопомощ и самоусъвършенстване - изображение

Ако се стремим да работим за личното си развитие, на първо място трябва да знаем, че най-добрите инструменти се намират в самите нас.

Но тъй като е по-лесно да се справите с наръчник, ви предлагаме списък със 7 от най-добрите книги за самопомощ и самоусъвършенстване, за да улесним процеса:

"Неограничена власт" от Антъни Робинс

За тези от нас, които мечтаят за по-добър живот, книгата "Неограничена власт" ни показва как да постигнем фантастичното качество на живот, което искаме и заслужаваме. Антъни Робинс показва как чрез усвояването на силата на ума ние можем да направим, да постигнем и да създадем живота, за който мечтаем. Тази революционна книга, с повече от 1 милион продадени копия, ни показва стъпка по стъпка как да постигнем емоционална свобода и самочувствие.

"Емоционалната интелигентност" от Даниел Големан

В книгата си Даниел Големан твърди, че развиването на емоционална интелигентност е едно от най-важните неща, които можем да направим, за да бъдем успешни и в личния, и в професионалния си живот.

Той представя новаторска информация за този тип интелигентност, като отхвърля конвенционалните идеи за надеждността на резултатите от тестовете за интелигентност. Книгата е преведена на повече от 40 езика и е продала приблизително 5 милиона копия в целия свят.

"Вашите слаби места" от Уейн Дайър

Уейн Дайър учи как да избягаме от негативните мисли и по този начин да поемем контрол над нашия живот. Книгата се основава на теорията, че всеки има набор от изтощителни емоции, сред които са вината и тревогата. Авторът насърчава да идентифицираме мислите, които ни пречат да се движим напред и ни помага да видим, че те не са полезни в наши дни, напротив – те са причината за състояния като тъга и депресия.

"Добрият късмет" от Алекс Ровира

Алекс Ровира пише за усилието, постоянството и способността никога да не се отказваме. Книгата предоставя страхотни уроци за всеки един ден от живота. Написана под формата на приказка за двама рицари, които търсят магическа четирилистна детелина, а накрая се сдобиват с мъдростта как сами да сътворяват късмета си.

"Богат татко, беден татко" от Робърт Кийосаки

Книгата на Киосаки обсъжда как да постигнем финансова свобода и се превърна в една от ключовите книги за финансовите треньори и ръководители. Тази книга ни учи да променим перспективата си за парите и да обърнем личния си живот.

"Приказки за размисъл" на Хорхе Букай

Хорхе Букай споделя истории, някои от които ежедневни, а други – с въздействащ притчов елемент. Основните теми на книгата са омразата и любовта, приятелството, зависимостта от другите и невъзможността да живеем без тях. Историите са с неочакван край, а целта на автора е да провокира читателите към размисъл, не да дава готови съвети за разрешаване на житейски проблеми.

"Човекът в търсене на смисъл" от Виктор Франкъл

Това е една от най-мощните книги за самоподпомагане, защото се основава на реалния опит на своя автор Виктор Франкъл, който оцелява три години в нацистки лагери, където губи всичките си близки.

"Исках да покажа на читателя чрез конкретен пример, че животът съдържа потенциален смисъл при всички условия, дори при най-непоносимите. Мислех си, че ако тази идея бъде онагледена с такава крайна ситуация като тази в концентрационен лагер, книгата ми може да бъде чута. Чувствах се отговорен да напиша през какво съм преминал, защото мислех, че може да бъде от полза за хора, склонни към отчаяние", обяснява Франкъл.

Редактор: Ина Фенерова
Източник: exploringyourmind.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияАлт. медицина