Начало Психология Позитивна психология Връзки и взаимоотношения 10 различни начина да кажем: Обичам те!

10 различни начина да кажем: Обичам те!

10 различни начина да кажем: Обичам те! - изображение

Всички знаем, че хората обичат по различни начини и естествено - имат нужда от различни любовни доказателства. Някои искат постоянно да чуват „Обичам те” от партньора си, други се нуждаят от чести похвали, а за трети - действията говорят по-силно от думите.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да покажете любовта си по различни начини.

Постарайте се ежедневно да правите хубави неща за партньора си

Когато вашият партньор се нуждае от малко помощ, просто му подайте ръка. Ако е прекалено уморен, за да разходи или да измие съдовете, поемете вие тези задължения, за да покажете, че ви е грижа.

Оставяйте любовни бележки

С всички комуникационни средства, които имаме днес, е толкова лесно да поддържате близост с любимия човек. Изпращането на кратки романтични съобщения или оставянето на любовни бележки, са чудесен начин да поддържате пламъка в отношенията си.

Правете хубави неща без причина

Подарете цвете на съпругата си или пригответе любимата вечеря на съпруга си – това е жест, който говори много и оставя приятното усещане, че любимият човек мисли за теб. Всяко хубаво нещо, което правим за партньора си, е акт на любов, който ще бъде почувстван и оценен.

Правете от време на време всички онези сладки неща от периода на ухажването

Помните ли колко пъти сте казвали на партньора си, че е велик, неповторим, най-красивия, най, най, най от всички? Е, правете това и сега, когато връзката ви отдавна е минала етапа на идеализиране. Сами ще се убедите колко освежаващо ще подейства това на отношенията ви.

Обръщайте се за съвет и помощ към партньора си

Така ще го накарате да се почувства полезен, ценен и уважаван, а това е естествена човешка потребност.

Бъди добри към приятелите и семейството на партньора си

Един от начините да кажете "Обичам те" е да бъдете мили и учтиви с близките хора на партньора си. Това ще улесни общуването в семейството ви и в най-близкия приятелски кръг.

Научете се да изслушвате

Няма нищо по-хубаво от това човекът, с когото споделяш, да те слуша внимателно и да има желание да обсъди с теб проблемите си. Независимо за какво става въпрос, дори ако темата ви е непозната, просто бъдете до него с цялото си внимание.

Посрещайте всяко утро с целувка

Прекарвайте заедно няколко минути сутрин и се наслаждавайте на тези мигове на любов и спокойствие. Това е чудесен начин да покажете любовта си и да получите любов в замяна.

Изненадвайте любимия с малки подаръци

Не е нужно те да са скъпи, важно е да покажете, че мислите за любимия и се стараете да му покажете, че искате да го зарадвате.

Подарете спонтанна прегръдка и целувка

Не бъдете мързеливи и не оставяйте любовта на заден план, приемайки я за даденост. Прегръщайте любимия човек, целувайте го, проявявайте нежност и внимание - накарайте го да се чувства обичан!  

По статията работи: Ина Фенерова
Източник: Psychology Today 
Снимка: newhdwallpapers.in

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиНовиниСоциални грижиВидеоИнтервюта