Начало Психология Социална психология Аз 5 въпроса, които ще ви кажат дали наистина сте щастливи или не

5 въпроса, които ще ви кажат дали наистина сте щастливи или не

5 въпроса, които ще ви кажат дали наистина сте щастливи или не - изображение

Цял живот ни разказват какво ще ни направи щастливи - добра кариера, голяма къща, бърза кола, много приятели, значим партньор, а списъкът продължава и нататък. Но какво ще стане, ако получите всичко това и все още не сте щастливи? Може да кажете: "Това не е възможно. Ако имате всичко това очевидно, ще бъдете щастливи! "

Задоволените хора, изглежда вярват, че добрата кариера и многото пари им гарантира, че винаги ще са щастливи.

Това е погрешно схващане, тъй като много от хората не са доволни от живота си, въпреки че имат всичко, за което биха могли да мечтаят. Всъщност, много хора се оказват в депресия въпреки привидно желания живот. Защо се случва това? Защо хората остават нещастни, въпреки че всичките им желания се сбъдват? Истината е, че те дори не знаят.

Хората биха казали, че действат егоистично и че трябва да бъдат благодарни за това, което имат. Но това, което хората не разбират, е, че няма определение за щастие. Един човек може да е доволен от живота си, докато друг човек със същия живот да бъде в тежка депресия. Ако случаят беше такъв, тогава хората в неравностойно положение по света биха били тъжни и нещастни, поради липсата на пари или вещи, с които да разполагат. Това обаче не е така, тъй като много хора от по-бедните страни са щастливи и обичат живота си.

В капана на депресията толкова много хора започват да се мразят, че са паднали в коловоз, когато изглежда всичко е вървяло добре за тях.

Това прави тяхното състояние още по-лошо и може да доведе до самонараняване. Ето защо е лоша идея да твърдите, че те са егоистични, чувствайки се по начина, по който се чувстват.

И така, какво ще ги направи щастливи? В подобна ситуация ли сте? Ако е така, какво би могло да ви направи щастливи?

Може да се чувствате безпомощни и несигурни за бъдещето. Какво да правите в такъв случай? Можете да отидете на консултация с практикуващ психолог. Но първо трябва да отговорите на някои важни въпроси.

По-долу ще намерите пет въпроса.

Отговорът им ще ви даде представа дали сте доволни от живота си такъв, какъвто е. Имайте предвид, че това не са "да" или "не" въпроси и ще трябва да мислите дълго и упорито по тях. Така че, нека да започнем.

1. Какво бихте правили, ако знаехте, че няма да се провалите?

Понякога хората се отказват да правят нещото, което желаят, защото се страхуват, че няма да успеят. Имате ли нещо, което винаги сте искали да направите, но никога не сте мислели, че ще успеете? А ако сте имали 100% гаранция, че ще успеете в него, тогава какво ще направите? Може да е нещо като лекар, астронавт или дори певец или художник. Няма да ви кажем да изоставите каквото и да правите сега и да се съсредоточите единствено върху това. Но каквото и да е това нещо, бихте си помогнали много, ако сте го направили някак част от живота си.

2. Как бихте се представили за 90 секунди?

Помислете по този въпрос като за интервю за работа, освен че не кандидатствате за работа, а по-скоро казвате това на някой, с когото искате да бъдете приятели. Бихте ли ги убедили с вашето обяснение? Ако бяхте в обувките им, щяхте ли да сте приятели със себе си? Какво е важно за вас? Какво искате да правите?

3. Какви са основните ви ценности?

Това е важен въпрос, защото личните ценности ще ви дадат нещо като насока за това как да живеете живота си. Какво е добро? Какво е от полза за вас? На какво държите най-много в живота си? Това вашето семейство ли е? Или работата?

4. Какво ви прави истински щастливи?

Този въпрос е тясно свързан с вашите основни лични ценности. Ще бъдете ли наистина щастливи, ако получите работа, която включва много пътувания, ако цените семейството си по-високо от работата си? Помислете какво искахте да правите, когато започнахте работата си и дали изпълнявате тези желания или не.

5. Ако парите не бяха проблем, какво щяхте да правите с живота си?

Парите не са всичко. Всъщност има велик цитат, който казва: "Някои хора са толкова бедни, всичко, което имат, са пари".

Мислете извън границите на финансовото си положение. Поглеждайте нагоре и надолу. Щом разберете какви са тези нещата, които бихте правили, без да имате финансови спънки, ще имате повече от ясна картина над това, което искате да правите и какво ще ви направи щастливи.

Източник: tapoos.com

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноПсихологияЗдравни съветиСнимкиНовиниСоциални грижи