Начало Психология Позитивна психология Връзки и взаимоотношения 6 последствия от връзка с грешния човек

6 последствия от връзка с грешния човек

6 последствия от връзка с грешния човек - изображение

Има много последствия, които произтичат от запознанство, флирт и връзка с грешния човек. Някои от нас мислят, че само откровено негативните отношения могат да им навредят, но в лош цикъл може да ни вкара и съвсем нормално взаимоотношение. Понякога е необходимо просто да прекъснем цикъла. Ние, сърцето и психичната ни стабилност заслужаваме щастие и понякога сами трябва да направим стъпка към него, прекъсвайки отношенията с тези, които ни го отнемат. За да се убедим може да съставиме списък на нещата, който са положителни и отрицателни вследствие на взаимоотношението ни, като това ще подпомогне вземането на решение, дали да прекратим връзката още сега.
А ако това ви се струва като протакане може просто да прочетем този списък с основни последствия от взаимоотношения с грешния човек.

Губим ли си времето?


Изгубено време

Времето е нещо, което никога няма да си върнем, затова трябва да сме мъдри с това как го използваме. Да останем в отношения с човек, за когото знаем, че нямаме бъдеще, е загуба. При осъзнаване, че няма перспектива може би е най-добре да прекратим връзката, за да сторим път за друга (която може би има).

Може би изпускаме истинската любов?


Правилният човек

Когато имаме отношения с неподходящия партньор, точният човек не може да ни намери, а и дори да го направи не се знае дали ще дочака да забележим присъствието му. Може любовта да ни открие и да реши, че шансовете са нулеви, след което да си тръгне. Тъжно е в името на връзка без бъдеще, човек да загуби шанс за истинска любов.

 

Обезверяваме ли се?

Пречупване на духа

Да бъдеш с неподходящия човек може да те остави безпомощен. Дава усещане, че не сме достойни или сме неоправдани. Като цяло връзката с неправилния човек може да пречупи духа до степен, в която надеждите за бъдещо щастие постепенно се изпаряват.

Възникват проблеми с доверяването

 

Проблеми с доверието

Отношенията с грешния човек ще ни накарат да се съмняваме в наличието на правилния човек, в съществуването на любов въобще, дори в това дали заслужаваме щастието във връзка. Така, ако взаимоотношенията с неправилния партньор се проточат дълго, е възможно да се появят силни съмнения в ценностите и възможността за щастие с друг партньор. Обезверяването е едно то неприятните последствия на нещастните връзки.

Оставаме ли във връзките си?

Оставане във връзките

Хората, вярващи в енергийните връзки, често говорят за свързване на енергийно ниво и оставане във връзката на едно вредно и неясно за практик равнище. Психолозите го обясняват с начина, по който мозъка работи. Но във всеки случай, ако една връзка е била приоритетна за нас, то е естествено при негативи от нея да има последствия и в бъдеще.

Разбито сърце

Разбито сърце

Тъй като сме си позволили да се свържем с този човек и сега имаме емоционална връзка, когато тя свърши е много вероятно да сме в състояние, което романтично наричаме „разбито сърце“. Това разбито сърце би могло да бъде избегнато, ако сме се вслушали в знаците, които виждаме, навреме. Достатъчно е да помислим добре над отношенията, които имаме, за да осъзнаем, какво се случва с нас.

По статията работи: Станислава Тонева
Източник: marriedandyoung.com
Снимка: wallpaperscraft.com; www.timeanddate.com; lydeea.deviantart.com; vidalusa.eu; allswalls.com;

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиИсторияНовиниИнтервюта