Начало Психология Позитивна психология Мотивация, щастие и личен успех 7 начина да си върнем щастието за 7 секунди

7 начина да си върнем щастието за 7 секунди

7 начина да си върнем щастието за 7 секунди - изображение

Всеки има такива дни – дни, в които просто не се чувства щастлив и нищо не е в състояние да го зарадва и вдъхнови. Трябва ли обаче да се поддаваме на това състояние или напротив - да направим всичко необходимо, за да излезем от него?

Тъй като вярваме, че щастието е за предпочитане, ви предлагаме 7 лесни начина, които ще ви накарат отново да се почувствате добре и то само за 7 секунди!

Опитайте:

1. Насочете мислите си към нещо, което обичате. А сега си представете как бихте се почувствали, ако го изгубите… Ето, вече има на какво да се радвате. Толкова е лесно, нали? Психолозите твърдят, че радостта оказва мощно влияние върху благосъстоянието.

2. Поспете. Изследвания показват, че когато не сме наспани, обработваме негативните мисли по-добре, уви, същото не важи и за щастливите. Затова, наспете се добре и животът наистина ще стане по-лек!

3. Усмихнете се. Не е нужно да спечелите от лотарията, за да се усмихнете, нали? Учените съветват да се усмихваме, без значение дали се чувстваме щастливи или не. Усмивката може да измами ума ви да мисли и да се чувства добре. Спомнете си и всички други ползи от усмивката и го правете често. Сами ще се убедите в ефекта!

4. Гушнете някого. Доказано е, че докосването с обич работи.

5. Разкажете на партньора си най-доброто събитие от деня си и го накарайте да направи същото.

6. Изследвайте сложен проблем, който ви кара да мислите.

Изследвания показват, че когато мозъкът е зает със скучна работа, избягва да се товари допълнително с тревожни емоции.

7. Изпратете на някого благодарствено съобщение. Редица изследвания доказват, че благодарността е една от най-могъщите тайни на усещането за щастие.

По статията работи: Ина Фенерова
Източник: Business Insider
Снимка: gurl.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлСнимкиЛюбопитно