Начало Психология Позитивна психология Връзки и взаимоотношения Как да имам успешна връзка — ръководство за мъже

Как да имам успешна връзка — ръководство за мъже

Как да имам успешна връзка — ръководство за мъже - изображение

Всички знаят, че не е лесно човек да намери половинка в живота си, но когато вече сте във връзка, откривате как не е лесно да се поддържат отношения с човек, които има съвсем различни маниери на общуване.

В името на честността трябва да се признае, че мъжете и жените имат напълно различен маниер на общуване, което осезаемо затруднява както комуникацията им в обществото и на работа, така и в интимните взаимоотношения. Лилиан Глас е психоложка, която години наред се занимава с междуполовата комуникация и консултация на хора, които имат проблеми във взаимоотношенията си.

В книгата си „Той казва, тя казва, как да преодолеем пропастта в общуването между половете“ авторката дава точни и ясни инструкции за всеки пол, които да са полезни при изграждането на качествена комуникация и здраво интимно взаимоотношение. На вниманието ви представяме съвети за това какво трябва да направят мъжете, за да имат по-добри взаимоотношения с половинките си.

Наблюдателност

Господата трябва да показват по-съществена чувствителност и наблюдателност що се отнася до несловесните сигнали от нежната си половинка. Нужно е да внимават колко близо се позиционират до нея и какво физическо пространство заемат при появата на взаимоотношения с интимен характер.

Изслушване

Господата трябва да свикнат, когато говорят с жена, да я изслушват (много проучвания стигат до изводи, че принципно това не се случва често), като използват повече лицеви мимики и сигнали, че обръщат внимание на казаното — усмивки или кимане за съгласие.

Визуален контакт

Това е доста нужно в живота и особено наложително за любовния акт. Нищо не е способно да наскърби и пропъди така една жена, както това да има сексуален контакт с мъж, който не я поглежда в очите. Според много изследвания дамите държат да бъдат гледани в очите в най-интимните мигове.

Слушане с вникване

Господата масово имат нужда да се научат да са по-качествени слушатели — да вникват в това, което жените им казват, а не постоянно да скачат от тема в тема. Това не само ще е ви помогне да запомните неща, които сте укорявани, че забравяте, а и ще съхрани интимността във връзката си.

Богатство на гласа

Необходимо е да разнообразявате модулациите на гласа и интонацията му, защото нежната част от човечеството тълкува това като израз на обич и интерес. Иначе казано, казвайки „обичам те“, мъжът трябва да го изрази със страст или поне вълнение. Ако ще звучи равно и безизразно — то по-добре да си замълчите.

Нежни докосвания

Господата трябва да показват повече нежност, когато имат физически досег с половинката си. Освен това е препоръчително да гушкат и прегръщат.

Членоразделност на говора

Добре е господата да полагат старание да изричат думите ясно и отчетливо, а не да ги предъвкват. Дамите искат да чуят всяка ваша думичка — предоставете им тази възможност, не само по време на интимен контакт, а във всеки разговор.

Смекчете тона

Плавността на произнасяне и тонът на гласа имат голямо значение. Щом той е твърде остър, се превръща и в пречка що се отнася до достъпността. Дамите може да останат с грешното впечатление, че срещу тях седи нетърпелив или враждебен индивид. Ако ползвате по-задушевен и плавен тон, вероятността дамите да го слушат с охота се повишава.

Ударение на вместо вик

Подчертаването на някоя мисъл не трябва да се случва с повишаване на тона, а с акцентиране. Ако съществува нужда да наблегнете на нещо (най-вече в разгара на любовния акт). Пример е как при желание да подчертаете силата на чувствата си не е необходимо да викате „обичам те“, по-добре е да подчертаете думата „обичам“, използвайки лека възходяща интонация. Когато в мигове на интимност разговаряте с половинката си, е добре гласът ви е да е задушевен и приглушен.

Показвайте емоция

Не изглеждайте безчувствени, особено в спалнята. Трябва смело да споделяте мислите и емоциите си, когато става дума за нещата, които се случват в интимен план. Не цензурирайте мислите си, а спокойно (и внимателно) изкажете всичко, което е в главата и сърцето ви.

Без заповеди

Избягвайте тонът и термините, издаващи заповед и се постарайте никога да не командвате. Противоположни действия с висока вероятност ще обидят жената до вас. Когато искате нещо вмъкнете в речта си повече нежни обръщения и учтиви думи, и се постарайте да сте внимателни. Това ще ви даде по-добри шансове да получите желаното и по-ниски да отблъснете половинката.  

Комплименти

Свикнете с идеята, че е добре да правите повече комплименти. Ако си служите с по-описателни думи за това как ухае, изглежда, звучи и се движи вашата дама, ще получите положителен отклик (особено по време на интимен контакт).
Постарайте се комплиментът да е искрен, защото лъжливите биват доловени на емоционално ниво и отблъскват жената. Използвайте сетивата си, за да опишете емоциите, които тя предизвиква у вас. Похвалете, характера, интелигентността и всичките й човешки черти.

Силата на думите

Подсилете изказванията си и емоцията в тях като например кажете: „Наистина желая…“, „Много се надявам…“ или „Чувствам, че…“. Така ще предизвикате по-ясна близост с половинката си, което тушира вероятностите за отчуждаване.
Не се стеснявайте да изразявате интимните си желания. Ако го направите тактично, най-вероятно ще получите желаното. Заместете заповедта „Я ме яхни“ с по-милото: „Съкровище, прекрасно ще е да те усетя върху мен. Не ти ли се иска и на теб да опитаме така?“.Говорейки на половинката си в леглото, трябва да й покажете, че е желана. Ако й демонстрирате, че е секси, желана, обожавана и нежна, която ще я направи доста по-отзивчива.

Зарежете едносричните отговори

Престанете да отговаряте с „аха“, „ъъъ“, „не“ и „да“. Покажете малко старание и вмъкнете различна интонация, а с още мъничко напън може да разширите отговорите си, казвайки: „това би било супер“ или „не ме привлича особено“. Разумно е да изразявате словесно това, което се случва в главата ви, за да може партньорката да отговаря адекватно на него.

Прилагателни

Интимните разговори стават много по-успешни, когато тази част на речта се появи в тях. Изследванията доказват, че дамите са свикнали от най-ранно детство да чуват колко са сладки, мили и прекрасни, като разбира се, очакват това и от вас.

Нежни обръщения

Опитайте се (поне докато сте насаме) да използвате ласкави обръщения — „миличка“, „зайко“, „коте“, „слънце“, „скъпа“. Те скрепяват близостта помежду ви.

Без неправомерни мръсотии

Изследванията показват, че цинизмите и „мръсните приказки“ са неприемливи за повечето жени. Не прибягвайте до тях, без излишен разговор със своята дама и евентуално получаване на одобрението й (особено за интимни моменти). Може да се окаже добра идея да използвате думи, които са характерни само за вас, за да обозначите по-интимните части от телата си. Откритата и непосредствена комуникация е най-ефективна и би разкрила какво точно допада и отблъсква всеки от двама ви.

Не смесвайте емоции и сарказъм

Никога не изразявайте привързаност или близост чрез саркастични шеги, не дразнете, не закачайте на болезнени теми и внимавайте много с чувствителните такива.

Емоционалността не е отровна

Не отхвърляйте възможността, ако сте много тъжни, да се разплачете. Повечето дами ще почувстват, че сте още по-близки, щом сте показали най-болезнените си емоции. Не отхвърляйте разговорите за лични неща. Не избягвайте проблемите, Подхождайте непосредствено, с откритост и такт. Ако жена зададе въпрос относно това, което изглежда ненаред, не отговаряйте с „нищо“, а кажете какво се случва - така скрепявате взаимоотношението.

Обсъждайте здравето

Не отбягвайте въпроси за безопасен секс, полово предавани заболявания, хепатит и СПИН - те са важни.

Извинения

Използвайте по-свободно „извинявай“ или “съжалявам“. Сгрешите ли — признавайте и се извинявайте. Опитайте се да вложите чувство в гласа си и да бъдете искрени.

Споровете

Никога, никога, никога по време на спор не използвайте саркастични забележки и шеги. Опитайте да се придържате към щекотливата тема, не я сменяйте и не се заигравайте с нея, защото това води до отчуждаване. Ако е силно наложително да кажете, нещо неудобно, направете го възможно най-тактично, за да не нараните самолюбието на половинката си.

Приемайте похвалите

За много мъже е трудно (понякога дори непосилно), да приемат непосредствено похвали и комплименти, отправени от жената до тях по отношение на интимните достойнства. Свикнете с това, вие заслужавате комплименти.

По статията работи: Станислава Тонева
Източник: „Той казва, тя казва – Как да преодолеем пропастта в общуването между половете“, Лиан Глас
Снимка: freepik.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиСпортРецептиСоциални грижиДиетиНовиниХранене при...ИсторияТестовеФизиологияАнкетиЛеченияКлинични пътекиСпециалистиАнатомияБотаникаИзследвания