Начало Психология Позитивна психология Връзки и взаимоотношения Не си готов за връзка - ето защо

Не си готов за връзка - ето защо

Не си готов за връзка - ето защо  - изображение

Из интернет има огромно количество статии за хората търсещи романтично взаимоотношение. Колко често попадате на съвети как да си „хванете гадже“, да „станете по-желан/а“, да „задържите половинката“, да „стабилизирате връзката“ и т.н.? Ако е често и въпреки всички тези думи за любов и пеперуди имате усещане, че идеята не ви импонира точно сега, то тази статия е за вас.

не си готов за връзка

 

Ще изброим няколко въпроса, които може да ви се сторят шантави, забавни и (ако се решите да помислите над тях) интересни.
- Просто не желая да имам връзка и предпочитам да съм безполов?
- Мисля, че никога няма да сключа брак, защото няма никой за мен?
- Надявам се, че никога няма да изникне възможност да се окажа въвлечен във връзка?

Нерядко хората, обявяващи, че не са готови за връзка, всъщност искат такава, но има други фактори, които ги подтикват към това изказване (и искрената вяра в него).
Понякога, просто не е правилното време, но това, че не е моментът може да ни накара да се почувстваме ограничени, а хората не харесват особено ограниченията.

Ето защо ви представяме няколко причини, да не сме готови за романтична връзка. Може би преборвайки ги ще се освободим от ограничението, което изпитваме.

1. Страх

Това е една от най-големите причини, поради които хората стоят далеч от връзките. Обаче, единственият начин да преодолеете страха е умишлено да направите това, от което най-много се боите. Разбира се, уверете се, че се съобразявате със собственото си добруване, преди да сте отворени за връзка, но също така не позволявайте на страха да ви постави и затвори в зандан.

2. Несигурност

Никой не иска това, но всички ние я имаме. Отделете известно време, докато затвърдите самостоятелността си, да изградите увереност и самоуважение. Това ще ви помогне да изберете значим друг (партньор) и трайно да привлечете подходящия човек.

 

разбитото сърце

3. „Неизлекувано разбито сърце“

Определено едно от най-болезнените събития от живота, през които да преминете. Трябва обаче да позволите на вашето минало си остане на мястото — зад гърба ви. Ако сте имали раздяла, завършила тежко и това все още диктува постъпките ви сега, то трябва да се постараете да излекувате емоционалната травма. Не е разумно да се изолирате напълно от света и възможностите си, защото миналото ви е било нараняващо. Затворете тази врата и продължете напред. Болката в миналото ви е калила, давайки ви сила за бъдещето.

4. Запас от съмнения

Реално постоянното съмнение в хората ще ви отдалечи максимално от тях. Да – може и да имате повърхностна връзка, но тя няма да достигне до истинска любов, дори при силно привличане. Хората не са съвършени, и не можем да ги отхвърляме заради това. Ние самите не сме съвършени - дали е редно да ни отхвърлят за това?
Да, недостатъците на личността са нещо важно и ние не трябва да ги пренебрегваме, но не е редно да унищожаваме възможностите си за общуване, просто защото някой не отговаря на идеала ни. Ако положите усилие да осъзнаете собствените си недостатъци, ще имате повече благоразположение за тези, с които имате взаимоотношения.

Човешкото същество се гордее със съзнателността си. Всеки сам усеща кога е (и не е) време да се впусне в романтична връзка, въпросът е да знаем какво седи зад решенията, които вземаме.

По статията работи: Станислава Тонева
Източник: marriedandyoung.com
Снимка: flickr.com; tinybuddha.com; resmuzik.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиПсихологияНовиниСоциални грижиИсторияВидеоИнтервюта