Начало Психология Позитивна психология Връзки и взаимоотношения 10 истини за връзките, които ни се искаше да знаем по-рано – I част

10 истини за връзките, които ни се искаше да знаем по-рано – I част

10 истини за връзките, които ни се искаше да знаем по-рано – I част - изображение

Как да имате по-добра връзка?

1. Ако не правите грешки, то вие не поемате достатъчно рискове.

Не, това не означава да постъпвате нечестно. Под грешки имаме предвид да правите нещата в границите на отношенията с добри намерения, а след това да поемате отговорност за тях, ако те са били нездрави. Без грешки, няма растеж. Този процес симулира промяна и растеж. Спойката се съдържа в това да поемате рискове и да правите грешки като двойка, а след това да се учите от тях и да ставате по-силен отбор.

2. Очаквайте, че всичко, което си струва, отнема много време.

Мнозина вярват, че отношенията трябва да идват по естествен път, като прилива на допамин, който се изстрелва в мозъка ни, когато се срещаме за първи път. Всъщност, да бъдем в моногамна връзка, в която сме постоянно изправени пред предизвикателството да правим компромиси със себе си и нашите нужди, е неестествено. Това е против нашите естествени човешки инстинкти. Отнема време, за да можем да се адаптираме и да възприемем това. Дълго време. Бъдете търпеливи.

3. Работете много, много здраво.

Какво стойностно в живота идва лесно? Отношенията не са по-различни. Мнозина подценяват колко много работа е необходима, за да работи една връзка. Повечето се отказват след първото "много". Е, как изглежда много, много упоритата работа? Тя е различна за всеки. Но вие ще знаете по гигантските планини, които ще виждате пред себе си, тези, които винаги сте избягвали да катерите. Второто "много" означава самопознание и самоизследване.

4. Питайте за възможностите.

Тъй като мислим, че познаваме нашия партньор толкова добре, ние спираме да питаме. Вместо това, ние предполагаме. Работата е там, че хората се променят. Ако искате нещо, питайте или го поискайте. Отговорът днес може да е различен от този вчера. Ако не поискате, вие никога няма да получите. Това е основно правило на живота. И това важи и в отношенията. Този процес на искане или общуване създава възможности да се опознаем по-добре.

5. Довършвайте това, което започвате.

Имаме предвид аргументи и спорове. Мнозина започват аргумент, но не го довършват, защото става прекалено напечено. Затова го прекъсват и никога не се връщат към него. Така проблемите не се решават. Вместо това, хората не могат да бъдат чути и изпитват гняв и негодувание. Ако избягате от спор, без да достигнете до консенсус или решение, вие напускате връзката за този период. По този начин един ден няма да има кой да се върне в нея.

СТАТИЯТА ПРОДЪЛЖАВА ТУК >>>

По материала работи: Елиза Трайкова

Източник:psychologytoday.com 

Снимка: kamdora.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиПсихологияЛайфстайлЛюбопитноСнимкиИсторияНовини