Начало Психология Позитивна психология Мотивация, щастие и личен успех 8 знака, че в живота ви е време за промяна

8 знака, че в живота ви е време за промяна

8 знака, че в живота ви е време за промяна - изображение

Никога не е нито твърде късно, нито твърде рано да се превърнете в този, който искате и сте напълно способен да бъдете. Времето не е пречка, могат да ви спрат само липсата на смелост и увереност в себе си и собствените сили.

Имате възможност да се промените, но и да останете същите, да вземете най-доброто от дадена ситуация или да запомните най-лошото. Изборът е ваш. Но за да постигнете мечтаното удовлетворение и за да не живеете с мисълта, че прахосвате дните си, правете неща, които ви разтърсват. Обградете се с хора, които ви помагат да растете, живейте с удоволствие. Нужен е само и единствено кураж за промяна, казва блогърът Марк от marcandangel.com.

Вижте неговият списък с най-важните знаци, показващи, че в живота ни е време за промяна.

Усещането, че страхът ви дърпа назад

Ако ви преследва подобно усещане, то от решаващо значение е да осъзнаете, че самият страх е най-големият ви враг. Веднага когато разберете това, предизвикайте себе си – излезте в реалния свят, поставете се в ситуации, в които може да се изправите лице в лице срещу страха и да го преборите.

Умът ви е навсякъде другаде, но все по-рядко тук и сега

Много хора вярват, че бъдещето е безкрайно и миналото е безкрайно, а настоящето е само сега, в този момент. Но истината е съвсем различна - и миналото е момент, и бъдещето е момент, само настоящето е безкрайно. От изключително голяма важност е да живеете сега, в настоящето, и да се постараете да извличате максимума от него.

Страхът, че ако сте себе си, ще разочаровате някого

Със сигурност ще има хора, които винаги се чувстват длъжни да ни засипват със съвети и със своите истини за живота или пък са свикнали да ни приемат по конкретен начин и не искат да разберат нуждата ни от промяна. Опитайте се да игнорирате неодобрението им. Това, което вие самите вярвате, че ще ви направи щастливи, струва много повече от техните разбирания за вашето щастие. Не отричайте собствената си истина, само за да угодите на другите.

Усещането, че се състезавате с околните

Не е необходимо да живеете в постоянен страх, че изоставате и трябва на всяка цена да догоните постиженията на хората около вас. Не се опитвайте да бъдете по-добри от някого по какъвто и да е начин и под каквато и да е форма. Състезавайте се само със себе си и се опитвайте непрекъснато да ставате по-добри, отколкото сте били вчера. Тази настройка на ума ще ви донесе свобода и удовлетворение!

Чувството, че не сте заобиколени от правилните хора

Ясно е, че не можем да променим хората, но имаме прекрасната възможност да променим кръга около нас. Няма връзка, която да си заслужава страданието. Понякога единственото, от което имаме нужда, за да се почувстваме отново комфортно в собствения си живот, е просто да изтрием няколко съобщения от телефона, да изтрием няколко номера и да продължим напред.

Отегчението

Казвате ли често, че вие скучно? Не го правете повече, напълно безполезно е. Светът предоставя толкова възможности да ни е интересно и вълнуващо, да губим и откриваме себе си… Самият ви ум е безкрайна вселена и винаги предоставя нови и непознати територии за изследване.

Дългата вътрешна съпротива срещу промяната

Промените не са част от житейския процес, те са процесът. Неприятната новина е, че нищо не е вечно. Хубавата новина е, че нищо не е вечно. И именно по тази причина трябва да се пазим от прекаленото въодушевление от успеха и от дълбоката тъга след лоши периоди.

Усещането, че някой друг пише историята ви

Животът ви е сцена, а главният герой сте вие. Всички останали, без абсолютно никакво изключение, са с частични роли – и родителите ви, и шефът ви, и непознатите на улицата. Те са там, само за да ви помагат да придвижвате историята си напред…

По статията работи Ина Фенерова
Източник: marcandangel.com.
Снимка: tinybuddha.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлЛеченияПсихологияСоциални грижиСпортНовиниФизиологияНормативни актовеИсторияАнкетиДиетиСъставкиХранене при...