Начало Психология Социална психология Аз Нещата, за които след години ще съжаляваме

Нещата, за които след години ще съжаляваме

Нещата, за които след години ще съжаляваме - изображение

Животът ни тече с толкова висока скорост, че ние - забързани и съсредоточени в главната си задача да не излезем от този ритъм, често пропускаме важните неща. Понякога отнема години, за да осъзнаем колко време сме изгубили, за да почувстваме нуждата да променим приоритетите си и просто да живеем по-различно.

Bright Side направи списък с нещата, за които много хора споделят, че съжаляват.

Разрушителни връзки

Мнозина признават, че са попадали в капана на разрушителни връзки само и единствено от страх да не останат сами. И все пак десетки години по-късно осъзнават, че е по-добре да си сам, отколкото да живееш с човек, който ти носи много разочарование, болка и обиди.

Твърде малко време с любимите хора

Твърде заети с работата и домашните задължения много от нас обръщат прекалено малко внимание на хората, които обичат. За съжаление често осъзнаваме това твърде късно – когато децата ни вече са пораснали и са започнали свой собствен живот, или когато топлината между нас и любимия отдавна е изчезнала, или когато родителите ни вече не са сред живите…

Пропиляване на времето

Гледането на телевизионни предавания, безсмислен чат в социалните мрежи, игри на телефона – всичко това отнема впечатляващо много време. А можем спокойно да го използваме за по-полезни неща и така значително да подобрим качеството на живота си.

Нездравословен начин на живот

Ние съсипваме здравето си по всякакви приятни начини, които ни доставят бързо удоволствие. За съжаление рано или късно плащаме висока цена за безотговорното поведение към тялото си.

Твърде малко време, прекарано в пътуване

Малко са тези, които не мечтаят да пътуват, да посетят далечни страни, да опознаят различни култури. Но желанието за гарантиран комфорт или пък прекалено големият брой ангажименти спират много хора да се отдадат на пътешествия. Впоследствие осъзнаваме, че комфортът не е най-важното нещо, а неотложните задачи никога не свършват…

Да работиш нещо, което ненавиждаш

тъжен мъж

Ние често оставаме с години на омразното работно място, вършейки това, което ненавиждаме, само заради собствената си нерешителност и нежелание да напуснем нашата зона на комфорт. И все пак, ако не рискуваме да променим нещо в живота си, никога няма да бъдем щастливи, нито удовлетворени.

Твърде много време, прекарано в работа

Повечето хора, които посвещават живота си най-вече на работата, просто нямат какво друго да правят. Разбира се, работата е важна, но понякога просто трябва да остава на заден план.

Много хора просто спират да учат нови неща

Мнозина смятат, че образованието е достатъчно, и разбира се, то е важно. И все пак непрекъснатото развитие не само води до повече възможности за професионално израстване, но и до увеличаване на собствената самооценка и самочувствие.

Много мечти, но прекалено малко действия и упоритост

Ако не предприемем нищо, за да сбъднем мечтите си, те просто ще си останат затворени в зоната на фантазията. Много хора твърде късно осъзнават, че няма идеален момент, нито идеални условия, за да направиш това, за което мечтаеш.

По статията работи: Ина Фенерова
По материали от: brightside.me
Снимка: glyfadametropolitans.com, livepr.ro

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиПсихологияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноНовиниАнкетиДиетиИсторияСоциални грижиСъставкиЛеченияХранене при...