Начало Психология Позитивна психология Терапевтични занимания и креативност Прост психологически експеримент може напълно да промени живота ви

Прост психологически експеримент може напълно да промени живота ви

Прост психологически експеримент може напълно да промени живота ви - изображение

Ако се стремите да промените живота си, на първо място е необходимо да промените начина си на мислене. Постарайте се да не се концентрирате в негативните неща около вас, да не се сравнявате с другите и да спрете да се оплаквате.

И тъй като това е лесно на думи, а трудно на практика, ви предлагаме съвсем прост експеримент, който ще ви помогне да промените начина си на мислене.

Ето какво трябва да направите:

За начало: намерете си лилава гривничка, която да носите в продължение на 21 дни без никакви оплаквания. Всеки път, когато усетите, че негативизмът ви надделява или се оплачете от нещо, преместете гривната на другата си ръка и започнете отначало.

Психолозите твърдят, че лилавият цвят действа успокояващо на мозъка и понижава раздразнението и напрежението, а 21 дни са напълно достатъчни, за да си създадете навик – в случая за позитивно мислене. Изобщо не се притеснявайте, ако ви се наложи често да започвате отново – по-голямата част от хората, пробвали този метод, успяват да направят 21 последователни дни за половин година.

Идеята за лилавата гривна е на Уил Боуен, чиито книги за личностно развитие са продадени в над три милиона копия в цял свят. Самият той споделя, че е успял да завърши експеримента и да носи гривната 21 дни, без да сменя ръката, след 3 месеца.

Уил Боуен

По статията работи: Ина Фенерова
Източник: dailygood.org
Снимки: Pinterest, sara-carbonero.blogs.elle.es

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиАлт. медицинаСпортНовини