Начало Психология Позитивна психология Връзки и взаимоотношения 10 съвета за влюбени: как да избегнем скандала с половинката

10 съвета за влюбени: как да избегнем скандала с половинката

10 съвета за влюбени: как да избегнем скандала с половинката - изображение

Разногласията често водят до спорове между двойките. Има ли някакъв начин да не спори изобщо? Най-вероятно не, освен ако не става въпрос за двойка свръхчовеци, но сигурно и те си намират теми, по които да спорят. 

Въпреки че споровете и скандалите са неизменна част от ежедневието, все пак има начин да ги потушим, още преди да са пламнали. Вижте как:

1. Бройте до 10

Сериозно, това работи! Когато чуете нещо, което не ви харесва или не просто не сте съгласни с него, поемете дълбоко въздух и бройте до 10. Вие не искате да се нараните партньора си заради мимолетна емоция, нали?

2. Договорете си специален "стоп" сигнал

Когато спорът наближава повратната си точка, е много важно сражението да спре, преди да е станало твърде късно – споразумейте се с половинката си за таен сигнал, който да използвате, когато стане напечено. Сигналът може да е жест или забавна дума, например, която ще съобщи на партньора, че сте много близо до преминаване на прага на търпението.

3. Не се опитвайте да спечелите

Както беше казал някой: „Кое е по-важно – да си прав или да си щастлив?” – не е нужно да сте винаги прави, нали? В спор с любимия човек няма такова нещо като правилно или грешно. Дори и да имате силно желание да надделеете в спора сега, повярвайте, по-късно тази победа няма да ви е толкова важна.

4. За някои неща наистина не си струва дори да спорите

Напълно нормално е да имате различни мнения по някои въпроси, особено в началото на една връзка, когато все още свиквате един с друг и все още се борите за надмощие. Но има неща, за които просто не си струва да се карате, в дългосрочен план това ще доведе само до стрес и негодувание. 

5. Дайте на партньора си прегръдка

прегръдка

Когато има някакво недоразумение или несъгласие, последното нещо, което искате, е да имате физически контакт с този, който стои пред вас. Въпреки това всеки физически контакт ви напомня, че обичате този човек и искате да бъдете заедно. Не се страхувайте да помолите за прегръдка или вие самите да го прегърнете. Това много често тушира напрежението и помага да се избегне по-голям скандал.

6. Направете нещо невъзможно

Нека си го кажем направо, жените често са склонни напълно несправедливо да анализират действията на партньора си. Ако той не готви например, това далеч не означава, че не уважава връзката ви, може би просто той не може да готви или не иска да готви! Ако забрави важна годишнина, не си правете генерален извод, че е забравил за вас и за връзката ви като цяло. Направете това "невъзможно" нещо: не приемайте всяка грешка като знак, че нещата между вас не вървят.

7. Понякога е добре да си легнете ядосани

Понякога е много по-мъдро да преустановите спора и да си легнете, поне така смятат психолозите. Така ще си осигурите време за почивка и на следващия ден ще имате много по-обективен и рационален поглед върху нещата. Не се страхувайте, нищо лошо няма да се случи на вашата връзка през нощта.

8. Внесете малко хумор в напрегнатия разговор

Шегата е чудесен начин да прекъснете напрежението. Не бъдете иронични или жестоки с партньора си. Обикновено само един невинен жест или забавна дума помагат страшно много.

9. Осмислете добре позицията, която защитавате в спора

В един спор има двама души, които защитават две позиции. Докато вдишвате дълбоко в продължение на 10 секунди, помислете какво точно ви кара да се чувствате ядосани. Не се страхувайте да поемат отговорност, ако се окаже, че защитавате определена теза, просто защото сте стигнали далеч в спора, както и ако осъзнаете, че цялата тази история е много глупава. Помислете какво точно ви причинява дискомфорт и се извинете, ако е необходимо.

10. Осигурете си доза удоволствие

Средата около вас и вашия партньор има влияние върху връзката ви. Отрицателната атмосфера може лесно да превърне дребно несъгласие в голям скандал. Ако сте гладни или мястото е пълно с шумни хора, напрежението със сигурност ще се увеличи. Опитайте се да си осигурите приятна атмосфера, която да се харесва и на двама ви. Така и двамата ще осъзнаете, че не е време за спорове и скандали, а за вечеря и отпускане…

По статията работи: Ина Фенерова
Източник и снимки: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияНовиниЛюбопитноАнкети