Начало Психология Позитивна психология Мотивация, щастие и личен успех 5 начина да продължим напред, когато сме напълно обезсърчени

5 начина да продължим напред, когато сме напълно обезсърчени

5 начина да продължим напред, когато сме напълно обезсърчени - изображение

За съжаление всеки неуспех, всяко разочарование, всеки, дори мъничък провал на плановете и очакванията ни, са в състояние да подкопаят мотивацията ни, а често и желанието ни да продължим напред. В такива моменти ни завладява усещането, че това, което искаме и към което се стремим с толкова страст, няма никакво значение, дори когато правим всичко по силите си, за да го осъществим.

Как да продължим напред, когато сме напълно обезсърчени?

Предлагаме ви 5 начина, които ще ви помогнат отново да видите светлина в тунела!

За начало: Просто дишайте

Всички повтарят това: „Дишайте, дишайте, дишайте!”. Но въпреки че постоянно чуваме този съвет, повечето от нас забравят да го правят. Когато усетите, че изпускате нещата от контрол, върнете се крачка назад, поемете дълбоко въздух и насочете вниманието си към нещо друго. Отговорете си на въпроса какво е наистина важно за вас – това ще ви помогне да откриете пътя си отново!


Разговаряйте с хората от обкръжението си

Когато мислите ни са негативни и песимистични, е толкова лесно да се изгубим в тях… За да предотвратим това, е нужно само да споделим нещата, които така ни тревожат, с хората, на които можем да се доверим. Те ще ни предложат различна гледна точка и перспектива, които може би напълно ще променят начина, по който гледаме на живота си.

Замислете се дали не разпилявате твърде хаотично енергията си

Често загубата на фокус се дължи на факта, че разпиляваме енергията си за най-различни свои желания и интереси, без изобщо да сме сигурни в каква посока искаме да насочим силите, таланта и уменията си. Създайте си списък, който да раздели истинските ви интереси от занимания и хобита, които само губят времето ви или отвличат вниманието ви от истинските ви цели. Това е полезна стратегия, която ще ви помогне да насочите енергията си в правилната посока.

Планирайте си награди, които с нетърпение да очаквате

Често графикът ни е пълен с толкова скучни и разбира се – задължителни, задачи, че дори мисълта за това ни изпълва с досада и умора. Следвайте стриктно плана си и си определете награда за изпълнението му. Много хора не осъзнават, че именно ние създаваме наградите си в живота. Това е успешна стратегия да не губим пътя си, нали?

Опознайте себе си

Това определено е най-важната част от изкуството да останем фокусирани в посоката, която сме избрали. И определено е най-хубавата. Процесът на личностното преоткриване, макар и труден, а понякога дори изглеждащ ни напълно безсмислен, е истинско удоволствие.

Не забравяйте, че всяка една мъничка стъпка по пътя, който сте избрали, ви води до вашата мечта, независимо каква е тя…

Не се предавайте! Продължавайте да вървите към нея!

По статията работи: Ина Фенерова
Източник inc.com (Peter Economy)
Снимка: felonstofreedom.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиПсихологияЛюбопитноНовиниАнкетиИсторияДиетиСоциални грижиСъставкиЛеченияХранене при...