Начало Психология Позитивна психология Връзки и взаимоотношения Ако нещо във връзката ви не е наред, то сексът ще е първото нещо, което ще започне да липсва

Ако нещо във връзката ви не е наред, то сексът ще е първото нещо, което ще започне да липсва

Ако нещо във връзката ви не е наред, то сексът ще е първото нещо, което ще започне да липсва - изображение

Въпреки че всичко, от което имаме нужда, е любов, тя не e самодостатъчно чувство. За да я запазим и развием, за да ни прави щастливи и да ни държи сплотени, имаме нужда от още няколко неща. Но кои са те?
Създателят на един от най-популярните в САЩ блогове за личностно развитие Марк Менсън помоли 1500 души от целия свят да му дадат съвет как да изгради здрава и щастлива връзка.
Той събра поуките им в „Абсолютното брачно ръководство, което да сложи край на всички брачни ръководства“( The Ultimate Relationship Guid end all Relationship Guides™).
Представяме ви го в няколко части, всяка от които може лесно да откриете в края на статията.

Съвет 11: Сексът е важен – и то много!

„Искате ли да знаете кой е най-лесният начин да разберете, че някой от двама ви започва да се отдалечава? Сексът започва да липсва. Не ви трябва друг тест.“ – анонимен

Фактът, който никой не е в състояние да оспори, е, че сексът се отразява на връзката. Ако отношенията между партньорите са добри, сексът също ще е добър. Ако отношенията във връзката са лоши, ако между двамата има неразрешени проблеми или несподелени негативни емоции, то сексът ще е първото нещо, което ще започне да липсва.

Около това мнение се обединяват и повечето хора, включили се в анкетата на Марк Менсън, целяща да открие коя е тайната на щастливата връзка.

Без значение как предпочитате секса – дали ви харесва да експериментирате или пък сте традиционалисти, важно е и двамата да се чувствате сексуално задоволени.

Сексът не просто поддържа браковете здрави, всъщност много от хората, включили се в анкетата на Менсън, посочват, че използват секса, за да лекуват връзките си. Някои от тях дори споделят, че когато отношенията с половинките им охладнеят или са стресирани, или имат някакви проблеми, стигат до там, че си правят график за секса.

Други пък съветват, когато връзката е в застой, партньорите да правят секс ежедневно в продължение на седмица. Ефектът ще се почувства още през следващата, когато като по чудо връзката отново ще се възроди и отношенията между партньорите ще влязат в нормалния си ритъм.

Съвет 12: Създайте си правила

„Когато нещата опрат до почистването на къщата, до заниманията с децата, планирането на ваканциите, приготвянето на вечеря и т.н. – не съществува такова нещо като „делим на наполовина“. Колкото по-скоро приемете това, толкова по-спокойни и щастливи ще са всички. Погледнете реално на нещата - има неща, които мразим да правим и такива, които обичаме да правим и сме добри в тях. Обсъдете ги с партньора си и си разделете честно задълженията.“ – Лиз

Всеки има своя собствена представа за начина, по който работи една връзка. Двамата споделят отговорностите и се стремят да постигнат баланс между времето, което прекарват заедно, и времето, което посвещават на себе си и хобитата си.

Партньорите вдъхновено се отдават на интересите си, а накрая и двамата споделят ползите. Редуват се в извършването на неприятните дейности във всяко домакинство и всичко е в пълна хармония.

брак, връзка

Но в някакъв момент нещата се променят и връзката започва да работи по друг начин – става разхвърляна, стресираща и изпълнена с недоразбиране до такава степен, че всеки от партньорите си мисли, че говори на стената. Истината обаче е, че връзките са такива – понякога са хармонични и леки, друг път са разхвърляни и стресиращи. А това е така по една много простичка причина – връзката е съставена от
разхвърлени и несъвършени хора, които искат различни неща, по различен начин и различно време – и са забравили да го споменат, а може би са го казали, но някой не е слушал.

За да бъде постигне баланс, читателите на Марк Менсън съветват партньорите да бъдат практични. Ето какво означава това: ако например съпругата работи като адвокат и отсъства от дома повече от 50 часа седмично, а съпругът е художник и през по-голямата част от времето да работи вкъщи, то съвсем логично е именно той да поеме повечето от грижите за децата. От друга страна, ако жената има собствена гледна точка за почистването и подреждането на къщата, то логично е тя да се заеме с това.

Марк Менсън припомня класическото икономическо правило – че всички са по-добре, когато има разделение на труда. Точно за това е толкова важно да си изясните в какво е добър всеки един от вас, какво обича и какво мрази да прави, а след това си разделете задълженията.

 

Съвет 1 >>>

Съвет 2 >>>

Съвет 3 >>>                               

Съвет 4 >>>

Съвет 5 и 6 >>>

Съвет 7 и 8 >>>

Съвет 9 и 10 >>>

Съвет 13 >>>

По статията работи: Ина Фенерова

По материали от: markmanson.net

Снимки: catrionaboffard.com, halflifetr.info

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлАнкетиСнимкиНовиниЛюбопитноСоциални грижиТестовеЗдравни съвети